Parfumata, aromata, delicata!
Ne sunt necesare următoarele:
Se culeg petalele de trandafiri si se curata de partea alba si de eventualele frunze.
Se spala in apa rece pentru a inlatura praful si impuritatile si se lasa intr-o sita pentru a elimina surplusul de apa.
Se pun apoi intr-un bol, se adauga o lingurita de zahar si sarea de lamaie. Se paseaza pana ce incep sa isi lase siropul propriu. (Petalele nu se faramiteaza!)
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul.
Se fierbe la foc mic pana ce zaharul se dizolva complet, iar siropul format incepe sa se lege.
Se adauga petalele de trandafiri si se continua fierberea pana ce siropul are consistenta dorita.
Dulceata fierbinte se toarna in borcanele curate, se strang bine capacele si se depoziteaza intr-un loc racoros.
Se serveste cu pofta!
1
Incercati sa preparati duceata cat mai repede, din momentul culegerii petalelor. Eu nu am reusit sa fac asta si parte din petale s-au uscat.
2
Se pot pastra la frigider, intr-un vas neacoperit.