Caramel

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 10 Feb 2016 | 3945 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr zahăr
  • 50 gr unt sărat
  • 200 ml frişcă lichidă
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caramel:

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit.

Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet.

Se ia crăticioara de pe foc şi se adaugă untul şi frişca lichidă, după care se pune din nou pe aragaz.

Zahărul tinde să se întărească, însă se amestecă continuu până se topeşte complet.

Se opreşte focul şi se lasă la răcit cam 10 minute, după care se pune crăticioara într-un vas mai mare, umplut cu apă rece. Se amestecă caramelul energic cu o spatulă sau cu o lingură de lemn, până ce se deschide la culoare şi devine mai dens.

Eu am preferat sa il pastrez putin mai fluid, tinand cont de faptul ca la frigider se intareste mai mult.

Se mananca cu lingura ori se foloseste la prajiturit :)

TIPS-URI

1

Folositi o lingura de lemn zdravana ! A mea s-a tocit :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

10.02.2016, 18:49

Va tare multumesc!

Rocsi 1

10.02.2016, 20:34

Deliciu!

Rahela Velicu 1

04.10.2021, 18:28

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu mere caramelizate si biscuiti