Banane caramelizate cu inghetata de vanilie

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 3891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 banane potrivite
  • 100 gr unt
  • 4 linguri cu zahar
  • 50 ml coniac ori rom
  • inghetata de vanilie preparata in casa
  • 100 gr fulgi de ciocolata
  • fructe proaspete (zmeura/coacaze/afine/capsuni)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane caramelizate cu inghetata de vanilie:

Intr-o tigaie intinsa se topeste untul, la foc mic.

Se adauga coniacul/romul si zaharul, amestecandu-se continuu, pana ce se topeste complet.
Se opreste focul si se adauga bananele, taiate in doua, pe lung.

Se trec bananele, pe ambele parti, prin zaharul caramelizat.

Se scot pe farfuriute, cate doua jumatati, se presara fulgii de ciocolata si se adauga 3-4 cupe cu inghetata.

Se orneaza cu fructe proaspete.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane caramelizate cu inghetata de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Dya Daniela Andrei 1

29.06.2016, 15:10

Multumesc!!!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:22

VanessaAli 1

16.07.2016, 14:36

Foarte bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salam rapid de biscuiti