Sirop de Trandafir

de Dya Daniela Andrei in Sirop / Compot, 25 Mai 2016 | 5032 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr petale de trandafir
  • 10 gr sare de lamaie
  • 1 litru de apa plata
  • 700 gr zahar tos
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de Trandafir:

Petalele de trandafir se curata si se spala in apa rece.

Intr-o craticioara (cu baza dubla), de inox, se pune apa la fiert.

Cand aceasta da in clocot, se presara petalele de trandafir si se fierb 10-15 minute.

Se adauga sarea de lamaie (lichidul initial verde, va deveni rosu).

Se strecoara lichidul (ori se scot toate petalele) si se pune din nou la fiert, adaugandu-se si zaharul.

Siropul se fierbe pana ce ajunge la consistenta dorita.

Se toarna apoi in sticle si se pastreaza intr-un loc racoros.

TIPS-URI

1

Se poate folosi pentru prepararea bauturilor racoritoare (cu apa minerala carbogazoasa) sau pentru prepararea diverselor deserturi (ca topping).

2

Pregatiti siropul cat mai curand posibil dupa culegerea petalelor. (Altfel se ofilesc/usuca )

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de Trandafir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

26.05.2016, 21:37

Arata tare bine!

Dya Daniela Andrei 1

27.05.2016, 23:03

Multumesc!

Rahela Velicu 1

28.05.2016, 09:29

se pot folosi petale de la orice trandafiri din curte? rosii, roz? sau este un anumit tip de trandafiri?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura in trei culori