Bunatati pentru colindatori
Într-o crăticioară, se topeşte untul, la foc mic.
Se adaugă ciocolata ruptă în bucăţi mici şi se amestecă continuu, pentru a evita arderea. După omogenizarea completă, se opreşte focul şi se lasă să se răcorească 5 minute (la temperatura camerei).
Între timp, se mixează ouăle împreună cu zahărul, coaja rasă şi sucul de portocale.
Se adaugă ciocolata topită şi se amesteca compozitia uşor, crema rezultată fiind una spumoasă, aerată.
Făina se cerne împreună cu praful de copt şi se încorporează în crema de ciocolată
Se acoperă vasul cu folie alimentară si se păstrează la rece pentru 2-3 ore.
Din compoziţia obţinută, se formează biluţe de dimensiunea unei nuci şi se trec, rând pe rand, prin zahăr tos şi mai apoi prin zahăr pudră.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Se coc pentru 12-15 minute aproximativ, la o temperatură de 160 de grade C.
Se răcesc complet, înainte de a fi aşezate în cutii metalice, închise ermetic.
Pofta buna!