Am plecat de la un amărât de orez cu lapte, ce recunosc nici acum după 22 de ani de bucătăreală, nu-mi iese ca la mama soacră :D, că la mama acasă nu se prea prepara:D: Mai degrabă prepar o prăjitură sofisticată decât orez cu lapte:D. Să revenim, după ce era să afum orezul în oala de fiert lapte, l-am transferat în vasul minunat de la Zepter;) și s-a gătit așa de bine, de am obținut orez umflat cu lapte:D Așa că a trebuit să-l transform ;) Recunosc că am reușit un desert super bun;) Spor și poftă bună! ;)
Orezul se pune la fiert în laptele rece, cu un prfa de sare, zahă și zahăr vanilinat, la foc mediu cca. 30 de minute, până ce se umflă. Se lasă la răcit cca. 30 de minute. Între timp se bat ouăle cu laptele și zahărul vanilinat. Amestecul de mai sus, se adaugă la orezul fiert, se înglobează ușor, adăugându-se fructele confiate, apoi totul se transferă într-un vas termorezistent și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mediu. Se servește caldă sau rece, acompaniată de sirop de soc, dulceață sau nutella, după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!