Am pregatit aceste saratele, folosind reteta Sim0nei. Le-am facut de ziua Rebecai, totul a fost in graba si nu am mai reusit sa fac o prezentare finala. Nu stiu cand le-o veni iarasi randul, de aceea aleg sa le postez si totodata sa le recomand, fara doar si poate! Sunt delicioase, se pregatesc usor si se mananca si mai usor!
Se trece branza prin razatoare.
Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei).
Se adauga putina sare si faina.
Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig).
Din aluatul obtinut se intind patru foi.
Se taie fiecare foaie in fasii late de 1,5 cm.
Se ung cu ou si se presara parmezan sau/si mac.
Se pot spirala sau pastra in forma initiala.
Se coc 15minute (sau pana devin rumenii) la o temperatura de 180 grade.
1
Necesita atentie, fiind foarte fragede se sfarama usor. De aceea, dupa ce se scoate tava din cuptor, este indicat sa fie lasate sa se raceasca si abia dupa aceea sa fie asezate in alta parte (vas/cutie/etc)