Primele mele briose :) pentru Mos Craciun! Repetitie :D
Pentru blat:
Pentru cremă:
Pentru decor: ornamente
Amestecăm făina cu praful de copt, zahărul şi sarea.
Adăugăm oul şi uleiul, apoi turnăm puţin câte puţin laptele.
Omogenizăm totul şi încorporăm fulgii de ciocolată, amestecând uşor.
Ungem formele de copt cu puţin ulei şi adăugăm 2-3 linguriţe din compoziţie (în funcţie de mărimea formelor). Le punem la copt (în cuptorul preîncălzit) pentru 20-30 de minute la 160 de grade.
Între timp, punem ciocolata şi untul într-un vas, la foc mic, amestecând continuu până ce se topesc complet.
Mixăm frişca şi adăugăm câteva picături cu suc de lămâie pentru a se întări, după care adăugăm ciocolata topită. Crema se păstrează la rece timp de 30 de minute, după care ornăm brioşele şi presărăm ornamentele.
Se servesc cu pofta!