Cum se prepara Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv
Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute...
Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor
Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm...
Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute.
Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu...
Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun
Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate).
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins.
Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa.
Ardeii se toaca si...
Curatam si taiem ceapa julienne, apoi o punem la calit in 3-4 linguri ulei intr-o cratita incapatoare. Taiem si varza fideluta si o adaugam la calit peste ceapa, la foc mic, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si boia.
Punem la incalzit intr-o tigaie uleiul ramas, taiem...
Se amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un bol, le acoperim cu o folie si le dam la frigider pentru minim o ora. Dupa o ora, le scoatem din...
Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.
Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut,...
Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si...
Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca...
Mai intai pregatim carnita pentru ca trebuie sa fiarba cel mai mult: se curata si se toaca marunt cepele, apoi se pun la calit intr-o lingura de untura amestecand din cand in cand. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnita si se caleste in continuare la foc mic pana isi schimba culoarea. Se...
Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute.
Se spala si...
Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa. Dupa 2-3 minute, cu ajutorul a doua furculite incepem sa scoatem pe rand frunzele de varza oparite si...
Se curata legumele si se taie cubulete sau felii. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul si e calesc pana se inmoaie. Se adauga si rosia curatata si taiata cubulete si carnatul taiat felii. Se amesteca bine si ultimii se pun cartofii, apoi se adauga apa cat...
Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic....
Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta.
Lipiile se pun intr-o...
Se toarna pesmetul pe o farfurie si se amesteca cu rozmarinul tocat si cu usturoiul pisat.
Se toarna faina in alta farfurie, iar oul se bate cu putina sare in a treia farfurie.
Se condimenteaza carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi se tavaleste prin faina,ou si pesmetul cu rozmarin....
Se spala si se usuca feliile de cotlet, apoi se bat cu un ciocan pentru carne pana isi reduc grosimea la jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora.
Se amesteca intr-o farfurie faina cu usturoiul si rozmarinul. In alta farfurie se bat ouale.
Se...
Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc , cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si...
Se taie varful aripilor si se arunca. Cealalta parte se taie din nou in doua pe la articulatie. Se curata, se parlesc la flacara aragazului sau cum prefera fiecare.
Se face un sos din ulei amestecat cu pasta de ardei iute si condimentele, se poate pune intr-o punga impreuna cu aripile, sau...
Se spala ardeii, se curata de cotor si seminte si se sareaza.
Se curata ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga carnea tocata, verdeata, 400 ml de rosii pasate si cus-cusul. Se condimenteaza cu sare si piper si se umplu ardeii cu aceasta compozitie cu ajutorul...
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper. Se spala si se curata carnea de pui, apoi se unge cu amestecul de mai sus si se lasa sa stea 10-15 minute la temperatura camerei.
Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade, se aseaza carnea intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor...
Pieptul de pui se cresteaza deasupra. Se amesteca bine mierea cu uleiul, sarea, piperul si boiaua si se unge carnea cu acest amestec, apoi se da la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp se spala si se curata legumele, se taie rondele. Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se aseaza...
Se spala si se sterge pieptul de pui, apoi se feliaza si se bate putin cu ciocanelul pentru carne - eu le bag pe rand intr-o punguta si le bat usor. Se curata si se piseaza usturoiul, se amesteca cu sare, piper, boia si sucul stors de la o jumatate de lamaie. Cu acest amestec se ung snitelele si...
Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat se adauga carnea taiata cuburi si se caleste pana isi schimba culoarea impreuna cu cimbrul. Se adauga varza tocata si 500 ml apa calda si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 40 minute, dupa care punem rosiile,...
Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute.
Se spala bine orezul in mai...
Cum se prepara Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara
Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins. Se adauga busuiocul si se amesteca bine.
Se taie pieptul de pui cuburi si se adauga peste legume....
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca uleiul cu pasta de chili si cu oregano. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, se unge cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor.
Dupa 15 minute se scoate folia si se aseaza in tava...
Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade.
Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci.
Ceapa se curata si se taie...
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.
Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se calesc impreuna amestecand usor pana scade zeama lasata de carne. Se adauga vinul, se condimenteaza cu maghiran, sare si piper si...
Se spala pulpele si se lasa la scurs. Se feliaza maslinele si kaiserul.
Se condimenteaza cu sare si piper fiecare pulpa, se aseaza in interior felioare de masline si kaiser, dupa care se pliaza si se pun intr-o tava rezistenta unsa cu ulei.
Se toarna peste ele vin la temperatura camerei si...
Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv
Cum se prepara Rulada de carne tocata la cuptor - Reteta gustoasa de aperitiv Punem untul la încins într-o tigaie. Curățăm și tocăm ceapa mărunt și o punem la călit în unt. Usturoiul curățat și pisat îl adăugăm la ceapă după câteva minute...
Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor
Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă. Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm...
Bab gulyas la ceaun
Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute. Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu...
Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun
Cum se prepara Gulas de porc - Reteta savuroasa la ceaun Se spala si se curata legumele (eu le curat mereu acasa si le duc gata curatate). Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in uleiul incins. Se taie morcovii cuburi mari si se adauga langa ceapa. Ardeii se toaca si...
Varza cu carnati la cuptor
Curatam si taiem ceapa julienne, apoi o punem la calit in 3-4 linguri ulei intr-o cratita incapatoare. Taiem si varza fideluta si o adaugam la calit peste ceapa, la foc mic, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare, piper si boia. Punem la incalzit intr-o tigaie uleiul ramas, taiem...
Coaste de porc picante si cartofi noi copti in coaja
Se amesteca mierea cu mustarul, ketchup-ul si uleiul se masline. Se adauga cimbrul, boiaua, usturoiul si se condimenteaza cu sare si piper. Ungem coastele de porc cu acest sos, le punem intr-un bol, le acoperim cu o folie si le dam la frigider pentru minim o ora. Dupa o ora, le scoatem din...
Chiftelute in aluat
Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde. Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut,...
Copanele in sos de ciuperci cu orez prajit
Punem la incalzit intr-o cratita incapatoare 3 linguri de ulei, adaugam ceapa tocata, morcovul feliat si la urma usturoiul pisat. Dupa cateva minute adaugam si ciupercile tocate cubulete si lasam sa se caleasca pana se evapora apa lasata de ciuperci. La sfarsit adaugam copanelele spalate bine si...
Sarmale in foi de varza acra cu afumatura
Se spala varza din mai multe ape, se desprind frunzele de pe cotor si se curata de nervuri. Cele mai micute se taie fasii si se pun intr-o oala mare in care vom fierbe sarmalele. Sunca afumata se taie felii si se aseaza in oala peste varza maruntita. Se lasa putina varza si cateva felii de sunca...
Varza a la Cluj
Mai intai pregatim carnita pentru ca trebuie sa fiarba cel mai mult: se curata si se toaca marunt cepele, apoi se pun la calit intr-o lingura de untura amestecand din cand in cand. Cand ceapa devine sticloasa se adauga carnita si se caleste in continuare la foc mic pana isi schimba culoarea. Se...
Pulpe de pui cu ciuperci si smantana
Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute. Se spala si...
Sarmalute cu varza dulce si bulion
Mai intai pregatim varza : se pun la fiert intr-o cratita incapatoare 5-6 litri de apa impreuna cu otetul si o lingura de sare. Se scot cotoarele de la verze si se pun la oparit cand fierbe apa. Dupa 2-3 minute, cu ajutorul a doua furculite incepem sa scoatem pe rand frunzele de varza oparite si...
Papricas de cartofi cu carnati
Se curata legumele si se taie cubulete sau felii. Se pune uleiul la incins intr-o cratita. Se adauga ceapa, morcovii si ardeiul si e calesc pana se inmoaie. Se adauga si rosia curatata si taiata cubulete si carnatul taiat felii. Se amesteca bine si ultimii se pun cartofii, apoi se adauga apa cat...
Tocana de porc cu cartofi piure
Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic....
Shaorma cu piept de pui
Pieptul se pui taiat felii si condimenteaza cu sare si piper sau cu condimente pentru pui si se prajeste intr-o tigaie teflonata sau pe grill 3-4 minute pe fiecare parte. Se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se taie fasii subtiri sau mai groase, dupa preferinta. Lipiile se pun intr-o...
Cotlet de porc pane cu rozmarin
Se toarna pesmetul pe o farfurie si se amesteca cu rozmarinul tocat si cu usturoiul pisat. Se toarna faina in alta farfurie, iar oul se bate cu putina sare in a treia farfurie. Se condimenteaza carnea cu sare si piper pe ambele parti, apoi se tavaleste prin faina,ou si pesmetul cu rozmarin....
Snitele de porc aromate
Se spala si se usuca feliile de cotlet, apoi se bat cu un ciocan pentru carne pana isi reduc grosimea la jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa se odihneasca jumatate de ora. Se amesteca intr-o farfurie faina cu usturoiul si rozmarinul. In alta farfurie se bat ouale. Se...
Friptura de porc cu carnati si rozmarin
Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc , cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite. Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si...
Aripioare de pui picante - Buffalo hot wings
Se taie varful aripilor si se arunca. Cealalta parte se taie din nou in doua pe la articulatie. Se curata, se parlesc la flacara aragazului sau cum prefera fiecare. Se face un sos din ulei amestecat cu pasta de ardei iute si condimentele, se poate pune intr-o punga impreuna cu aripile, sau...
Ardei umpluti cu cus-cus si rosii
Se spala ardeii, se curata de cotor si seminte si se sareaza. Se curata ceapa si usturoiul si se calesc in ulei pana se inmoaie, apoi se adauga carnea tocata, verdeata, 400 ml de rosii pasate si cus-cusul. Se condimenteaza cu sare si piper si se umplu ardeii cu aceasta compozitie cu ajutorul...
Pui cu ierburi de Provence
Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie, sare si piper. Se spala si se curata carnea de pui, apoi se unge cu amestecul de mai sus si se lasa sa stea 10-15 minute la temperatura camerei. Se preancalzeste cuptorul la 180 de grade, se aseaza carnea intr-o tava termorezistenta si se da la cuptor...
Pui cu miere si legume la cuptor
Pieptul de pui se cresteaza deasupra. Se amesteca bine mierea cu uleiul, sarea, piperul si boiaua si se unge carnea cu acest amestec, apoi se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se spala si se curata legumele, se taie rondele. Intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei se aseaza...
Snitel de pui cu usturoi in crusta crocanta
Se spala si se sterge pieptul de pui, apoi se feliaza si se bate putin cu ciocanelul pentru carne - eu le bag pe rand intr-o punguta si le bat usor. Se curata si se piseaza usturoiul, se amesteca cu sare, piper, boia si sucul stors de la o jumatate de lamaie. Cu acest amestec se ung snitelele si...
Varza murata cu carne si rosii
Se curata ceapa, se toaca si se pune la calit in ulei. Dupa ce s-a inmuiat se adauga carnea taiata cuburi si se caleste pana isi schimba culoarea impreuna cu cimbrul. Se adauga varza tocata si 500 ml apa calda si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cca 40 minute, dupa care punem rosiile,...
Pui cu orez la cuptor
Se curata si se zdrobeste usturoiul. Se amesteca cu uleiul si zeama de lamaie, apoi se adauga toate condimentele inclusiv sare, piper si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se unge puiul spalat si zvantat, apoi se pune in tava si se da la cuptor ptr 40 de minute. Se spala bine orezul in mai...
Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara
Cum se prepara Piept de pui in sos de rosii, o mancare savuroasa si usoara Ceapa, morcovul, ardeiul, se curata, se spala si se taie cubulete respectiv rondele. Se pun la calit in uleiul incins. Se adauga busuiocul si se amesteca bine. Se taie pieptul de pui cuburi si se adauga peste legume....
Piept de pui cu chili si cherry
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade. Se amesteca uleiul cu pasta de chili si cu oregano. Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, se unge cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor. Dupa 15 minute se scoate folia si se aseaza in tava...
Ficatei cu ciuperci si sos de rosii la cuptor
Se unge o tava termorezistenta cu putin ulei si se porneste cuptorul la 180 de grade. Ciupercile se spala si se zvanta, apoi se taie in patru daca sunt mici (eu asa am gasit) sau felii si se aseaza in tava. Ficateii spalati si curatati se pun peste ciuperci. Ceapa se curata si se taie...
Musaca
Se spala bine cartofii si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in ulei pana se inmoaie. Se adauga carnea tocata si se calesc impreuna amestecand usor pana scade zeama lasata de carne. Se adauga vinul, se condimenteaza cu maghiran, sare si piper si...
Pulpe umplute la cuptor
Se spala pulpele si se lasa la scurs. Se feliaza maslinele si kaiserul. Se condimenteaza cu sare si piper fiecare pulpa, se aseaza in interior felioare de masline si kaiser, dupa care se pliaza si se pun intr-o tava rezistenta unsa cu ulei. Se toarna peste ele vin la temperatura camerei si...