Chiftelute in aluat

de Corinuta in Vita, 10 Sep 2015 | 4690 vizualizari

 

Fara bere, ca nu am avut :)) cred ca nu mai au nevoie de nici o introducere! Bunatatile astea le-am facut de nu stiu cate ori, de data asta putin diferit, dar grozave au iesit! Daca nu le-ati incercat inca, va sfaturiesc sa nu mai asteptati pentru ca sunt excelente!

 

INGREDIENTE

Ptr chiftelute:

  • 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa mica sau 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 cartof (optional)
  • sare, piper macinat
  • 1 lingura patrunjel tocat

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 170 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.

Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute. 

Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la aluat, puteti inlocui laptele cu bere :D

2

dupa ce le-am pus in tava, le-am uns deasupa cu putin ulei

3

inainte sa le scoateti de la cuptor, puteti presara deasupra putin oregano uscat sau parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu carne de vita