Fara bere, ca nu am avut :)) cred ca nu mai au nevoie de nici o introducere! Bunatatile astea le-am facut de nu stiu cate ori, de data asta putin diferit, dar grozave au iesit! Daca nu le-ati incercat inca, va sfaturiesc sa nu mai asteptati pentru ca sunt excelente!
Ptr chiftelute:
Ptr aluat:
Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.
Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute.
Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place.
Pofta buna!
1
la aluat, puteti inlocui laptele cu bere :D
2
dupa ce le-am pus in tava, le-am uns deasupa cu putin ulei
3
inainte sa le scoateti de la cuptor, puteti presara deasupra putin oregano uscat sau parmezan