Așa cum îi stă bine românului, ne place să ne adunăm din când în când, mai ales vara,dar și iarna și să punem de ceva bun....la ceaun.
Se curata si se taie legumele cubulete de aprox aceeasi marime. Se taie si carnea bucati potrivit de mari, iar carnatii felii grosute.
Apoi se incinge uleiul in ceaun si se pun la calit pe rand, intai ceapa pana devine sticloasa, apoi usturoiul, morcovii, telina, ardeii. Se condimenteaza cu putina sare si piper, se adauga carnea taiata bucati, foile de dafin si pasta de ardei iute. Se adauga si 2 litri de apa fierbinte, cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba.
Cand carnea e aproape fiarta, se adauga carnatii taiatii felii, fasolea scursa din conserva, sosul de rosii si se lasa sa mai fiarba 15-20 de minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt si mai lasam sa dea cateva clocote. Gustam cat e de sarata si mai condimentam daca e necesar.
Servim fierbinte cu paine proaspata si muraturi.
Pofta buna!