Paine rotunda impletita

de Miha in Piine, 2 Oct 2009 | 15003 vizualizari

 

inspirata de Laura Laurentiu

 

INGREDIENTE

  • 100 ml apa
  • 200 ml lapte
  • 150 g faina integrala
  • 350 g faina alba
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine rotunda impletita:

Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

In vasul masinii de paine punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa,laptele si uleiul si lasam masina sa-si faca treaba. :) Am folosit programul de framantare+dospire.

Dupa acest interval in care aluatul a crescut frumos si si-a dublat volumul,il rasturnam pe masa unsa cu ulei.

Se imparte in 4 parti egale,pe care mai apoi le facem suluri de aproximativ 40 cm lungime.

Le asezam perpendiculare unele peste celelalte,ca la vestitul X si O. :)
Se strang rulourile la mijloc si se rasucesc doua cate doua, in sens contrar acelor de ceasornic.

Se continua cu randul urmator, de aceasta data in sensul acelor de ceasornic.

Apoi din nou invers, si tot asa pana cand terminam de impletit.

Se introduc capetele sub colac si se preseaza usor.

Am asezat painea intr-un vas termorezistent,pe fundul cariua am pus hartie de copt si am lasat-o la loc caldut pana si-a dublat volumul.

Dupa aprovimativ 20 de minute,am uns-o cu ou batut si am presarat cu seminte de susan.

Am dat la cuptor la foc mediu,in jur de 35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine rotunda impletita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine taraneasca