Tot pentru omul meu drag am facut si mancarea asta, a cumparat niste carne de porc sa facem la gratar, dar cum nu a fost timp frumos in weekend, a ajuns in oala :)
Se curata si se taie cuburi ceapa, ardeiul si rosia. Se pune ceapa cu ardeiul la calit in uleiul incins. Dupa 4-5 minute se adauga si carnea de porc taiata bucati, maghiranul si se mai caleste putin amestecand din cand in cand. Se adauga jumatate de litru de apa calda si se fierbe la foc mic.
Intre timp se curata cartofii, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert, se scurg de apa si se zdrobesc, adaugand ulei sau unt si laptele cald. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Cand e aproape fiarta carnita, se adauga rosia, se condimenteaza cu sare si piper, se mai fierbe cateva minute apoi se ia de pe foc.
Se serveste salata de varza, muraturi sau orice altceva va place.
Pofta buna!
1
mai puteti adauga la tocana un ardei iute sau chilli, daca va place mai picanta