Ei bine, de pe bucataras m-am inspirat dar...nu mai stiu de la cine :D Oricum a fost o friptura de porc foarte buna, am facut-o si de sarbatori pentru ca nu necesita multa munca si in timp ce se face poti pregati altceva.
Se spala si se portioneaza carnea pentru friptura de porc, cam cat o palma, se impaneaza cu cateii de usturoi si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se taie si carnatii in bucati potrivite.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza carnea si carnatii in tava, se adauga vinul si putina apa, se acopera cu o folie si se da la cuptorul incins 40-50 de minute. Se scoate folia si se mai lasa friptura de porc la cuptor pana se rumeneste frumos.
Friptura de porc se serveste cu piure, orez , cu muraturi sau cu mamaliguta si usturoi.
Pofta buna!
1
friptura de porc va iesi si mai gustoasa si mai frageda daca o tineti in prealabil la marinat