Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor

de Corinuta in Mancaruri cu carne, 30 Mar 2018 | 25108 vizualizari

 

Foarte frageda și bună, rămâne rețeta noastră preferată de friptură. Pe cat de simpla este prepararea, pe atat de gustoasa iese si frageda.
Pentru aceasta Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor, sunt necesare urmatoarele ingrediente: carne de porc, usturoi, suc de rosii, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor
  • 1 kg carne de porc(cotlet sau ceafă tăiată felii)
  • 1 căpătână usturoi
  • 100 ml suc de roșii sau bulion
  • 100 ml ulei
  • 150 ml apă
  • sare și piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor:

Cum se prepara Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor

Usturoiul curățat si pisat se amestecă cu puțină sare, apoi adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură până se formează o pastă.
Adăugăm apa și sucul se roșii și amestecăm bine. Jumătate din sosul acesta îl turnam în tava în care vom da carnea la cuptor.
Așezăm feliile de carne în tavă, le condimentam cu sare si piper, turnam peste restul de sos și acoperim tava cu o folie de aluminiu.
Dam tava la cuptor pentru o oră la 200 de grade C, după care îndepărtăm folia și mai lăsăm 15 minute la 180 de grade C.
Friptura este apoi gata și o putem servi cu garnitura preferată.

Incearca si reteta de Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata sau varianta de Friptura de curcan cu legume si sos de rosii.

Iti recomandam si reteta de Ceafa de porc gatita la cuptor, foarte gustoasa.

TIPS-URI

1

pentru aroma, puteti adauga câteva fire de cimbru sau maghiran pe feliile de carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu sos de rosii si usturoi - Reteta gustoasa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de Porc in Miere si Balsamic