Taiem varza murata si o trecem de cateva ori prin jet de apa, o stoarcem bine si-o punem intr-un castron. Taiem si varza cruda si-o frecam cu putina sare si apoi o stoarcem, o punem peste varza acra. Separat taiem ceapa verde si o calim vreo 5 minute, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei si...
Cotletele le lasam la dezghetat, asa am facut eu ca le-am scos din congelator, dupa ce s-au dezghetat le clatim cu apa, le stergem cu un servet. Boabele de mustar,bobele de piper si sarea le punem intr-un mojar si le strivim bine, apoi adaugam cimbrul, amestecam, transferam totul intr-o farfurie,...
Pentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va intereseaza, nu se stie niciodata....
Avand in vedere ca puiul este deja facut, am specificat la...
Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de sare peste toata suprafata puiului. Intr-o farfurie amestecam untul, sosul de soia, mustarul,boiaua...
Pregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa trecem la treaba...cu ajutorul sulei facem niste canale in ceafa de porc, canale in care introducem...
Mai intai asezam ficateii de pui intr-un bol,turnam laptele peste,presaram un pic de sare si piper si lasam cca 20 min. Cat stau ficateii in lapte, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete, punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam un pic de ulei, adaugam ceapa si ardeiul si lasam la calit cca 15...
Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc...
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne....
Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele...
Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o...
Pregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper.
Umplem fiecare gogosar in parte si ii asezam intr-un vas de ceramica. Separat pregatim sosul. Ceapa o curatam taiem marunt si o...
Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1...
Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati...
Luam pulpita de purcelus o frecam cu sare, adica-i facem masaj bine,apoi facem crestaturi din loc in loc, crestaturi in care bagam cateii de usturoi, apoi stropim cu putin ulei de masline, presaram cimbru.
Asezam pulpita intr-o tava in care am pus hartie de copt,turnam vinul si apoi impachetam...
Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete.
Dupa...
Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam la odihna pana pregatim rosiile si usturoiul. Decojim frumos rosiile...
Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus...
Mai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou bucatile de cotlet,scuturate de surplusul de faina.
Apoi tavalim prin pesmet. Eu pregatesc toate...
Ca sa mearga treaba repede si sa nu ni se lungeasca urechile de foame,curatam si taiem cartofii,ii punem la fiert in apa cu sare.Cat timp fierb cartofii,curatam ceapa si o taiem solzisori.Rosiile le oparim ,curatam de coaja si le taiem mai marunt.Portionam ceafa afumata si o punem la prajit...
Curatam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le amestecam bine,adaugam ceapa taiata si cascavalul ras,omogenizam amestecul.Luam o tava de ceramica,o ungem...
Pentru ca mazarea am fiert-o cu o seara inainte sa pun la congelator, am oprit si pentru mancarica, deci nu a durat foarte mult procesul de gatire. Mai intai am prajit carnea taiata bucatele, apoi am scos-o pe o farfurie. In uleiul in care am prajit carnea am pus la calit ceapa verde, am adaugat...
Portionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin.
Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete mici,presaram putina sare si punem un capac deasupra, lasam la calit cca 15 min.,cat sa se inmoaie morcovul...
Portionam pieptul de porc in bucati potrivite,saram si condimentam.Le asezam intr-o tava pe care am imbracat-o cu hartie de copt,acoperim totul cu hartie de copt si dam tava la cuptor cca 40 min.Dupa 40 min,scoatem tava si adaugam rosiile taiate,usturoiul si cartofii, presaram si peste cartofi...
Tocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa si ardeiul.Le lasam sa se inmoaie putin si apoi adaugam rosiile cubulete, adaugam putina sare si...
Spalam frunzele de ceapa si usturoi, le tocam marunt si le punem peste carne. Inmuiem chifla in lapte, o stoarcem si o punem peste carne. Dam cartofii pe razatoarea mica, ii stoarcem, dar nu foarte mult si ii adaugam peste carne, ceapa si chifla, omogenizam totul, apoi adaugam sare si piper dupa...
Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim...
Curatam si spalam pulpele le transam si le asezam intr-un vas ceramic, presaram condimente pentru pui, sos soia si putin ulei. Dam tava la cuptor cca 30 min.
Intre timp spalam bine cartofii ii taiem in patru si ii condimentam cu condimente pentru cartofi si cimbru. Ii lasam 30 min si...
Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat legumele si apoi le-am taiat,morcovul bucatele rotunde,ardeiul si cartoful cubulete iar ceapa...
Am intins pastrama ,am asezat cabanosul,am rulat strans si am legat bine,apoi am rulat si-n hartie de copt,am format o potcoava din ruloul respectiv,am asezat potcoava intr-un vas si am turnat o cana de apa peste.Am bagat vasul la cuptor cca 2 ore la foc moderat.Am servit cu mamaliga calda.
Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei.
Dupa ce am sectionat coasta de porc am condimentat-o pe toate partile,am asezat pe lungime bucatile de carnat si am pus si...
Piept de porc cu varza
Taiem varza murata si o trecem de cateva ori prin jet de apa, o stoarcem bine si-o punem intr-un castron. Taiem si varza cruda si-o frecam cu putina sare si apoi o stoarcem, o punem peste varza acra. Separat taiem ceapa verde si o calim vreo 5 minute, apoi adaugam amestecul de rosii si ardei si...
Cotlet de porc la oala de lut
Cotletele le lasam la dezghetat, asa am facut eu ca le-am scos din congelator, dupa ce s-au dezghetat le clatim cu apa, le stergem cu un servet. Boabele de mustar,bobele de piper si sarea le punem intr-un mojar si le strivim bine, apoi adaugam cimbrul, amestecam, transferam totul intr-o farfurie,...
Ostropel de pui la oala de lut
Pentru ca nu ma grabesc niciunde, imi place sa gatesc incet, la foc mic, oala sta-n cuptor si eu imi vad de alte treburi. Asadar si prin urmare sa va povestesc ce am facut eu aici, poate va intereseaza, nu se stie niciodata.... Avand in vedere ca puiul este deja facut, am specificat la...
Pui (imparat) impanat
Mai intai pregatim puiul. Il spalam si inlaturam eventualele impuritati, il stergem cu un prosop si crestam din loc in loc buzunarele unde infigem sunculita impanata si usturoi, presaram un pic de sare peste toata suprafata puiului. Intr-o farfurie amestecam untul, sosul de soia, mustarul,boiaua...
Ceafa de porc impanata coapta-n oala de lut
Pregatim ceafa pentru impanat. Am folosit un fel de sula, nu din aia de cismarie si nu zambiti pe la colturi, ca asa-i zice, sula, o chestie lunga si dreapta, cu care strapungi diverse......sa trecem la treaba...cu ajutorul sulei facem niste canale in ceafa de porc, canale in care introducem...
Ficatei de pui la tuci
Mai intai asezam ficateii de pui intr-un bol,turnam laptele peste,presaram un pic de sare si piper si lasam cca 20 min. Cat stau ficateii in lapte, taiem ceapa marunt, ardeiul cubulete, punem tuciul pe foc sa se incinga, adaugam un pic de ulei, adaugam ceapa si ardeiul si lasam la calit cca 15...
Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci
Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o tava cu gratar, punem in tava apa, vin si cimbru, asezam feliile ceafa si le bagam la cuptor, la foc...
Placinta cu carne si ceapa verde
Lasam aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Taiem ceapa verde marunt si impreuna cu carnea o punem in tuci sa se caleasca, cca 15 min. Mozzarela o taiem cubulete mici. Scoatem din tuci amestecul de carne si ceapa, avand grija sa scurgem bine surplusul de ulei si zeama lasata d ecarne....
Rasol de vita cu legume la cuptor
Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele...
Spirala cu vinete si carne
Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o...
Gogosari umpluti, in sos de ceapa
Pregatim gogosarii, ii spalam, taiem capacul si scoatem semintele si nervurile. Carnea tocata o amestecam cu ceapa taiat marunt, cu orezul, potrivim de sare si piper. Umplem fiecare gogosar in parte si ii asezam intr-un vas de ceramica. Separat pregatim sosul. Ceapa o curatam taiem marunt si o...
Budinca cu cartofi si pastrama de porc
Curatam de coaja cartofii,ii spalamn si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare,cca 20 min.Separat taiem carnatul si pastrama . Ceapa o curatam si o taiem solzisori si o punem la calit in ulei incins,peste ceapa punem cartofii,care au fiert cca 20 min. Ii lasam sa se caleasca 1...
Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi
Cum se prepara Tocana de porc la ceaun - Reteta savuroasa ideala pentru gurmanzi Mai intai pregatim toate ingredientele.Taiem ceapa solzisori,ardeiul in bucati mai maricele,rosii mari le decojim,pe cele mici le lasam asa.Spala organele de porc si le taiem bucatele potrivite.Tot in bucati...
Pulpa de purcelus la tava
Luam pulpita de purcelus o frecam cu sare, adica-i facem masaj bine,apoi facem crestaturi din loc in loc, crestaturi in care bagam cateii de usturoi, apoi stropim cu putin ulei de masline, presaram cimbru. Asezam pulpita intr-o tava in care am pus hartie de copt,turnam vinul si apoi impachetam...
Tocana la ceaun, pe foc de lemne
Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete. Dupa...
Coaste
Mai intai portionam coastele, le spalam si le uscam cu un servet, le dam un praf de sare si le punem in tigaie sa se parpaleasca nitel, pe o parte si pe alta, cat sa-si schimbe culoarea. Apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam la odihna pana pregatim rosiile si usturoiul. Decojim frumos rosiile...
Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)
Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus...
Snitel din cotlet cu pesmet si mustar
Mai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou bucatile de cotlet,scuturate de surplusul de faina. Apoi tavalim prin pesmet. Eu pregatesc toate...
Tocana de ceapa cu ceafa afumata
Ca sa mearga treaba repede si sa nu ni se lungeasca urechile de foame,curatam si taiem cartofii,ii punem la fiert in apa cu sare.Cat timp fierb cartofii,curatam ceapa si o taiem solzisori.Rosiile le oparim ,curatam de coaja si le taiem mai marunt.Portionam ceafa afumata si o punem la prajit...
Cartofi cu carnati la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem rondele nu foarte groase,le dam sare.Taiem marunt frunzele de ceapa.Carnatii ii taiem rondele.Radem cascavalul.Intr-un bol punem ouale,adaugam sare si piper,le amestecam bine,adaugam ceapa taiata si cascavalul ras,omogenizam amestecul.Luam o tava de ceramica,o ungem...
Mazare cu ceapa verde si rosii
Pentru ca mazarea am fiert-o cu o seara inainte sa pun la congelator, am oprit si pentru mancarica, deci nu a durat foarte mult procesul de gatire. Mai intai am prajit carnea taiata bucatele, apoi am scos-o pe o farfurie. In uleiul in care am prajit carnea am pus la calit ceapa verde, am adaugat...
Tocana la tuci din piept de porc
Portionam pieptul de porc in bucati mai mici si prajim in tuci, cat sa se inabuse bine si sa se rumeneasca putin. Scoatem carnea si punem ceapa taiata solzisori,morcovul taiat cubulete mici,presaram putina sare si punem un capac deasupra, lasam la calit cca 15 min.,cat sa se inmoaie morcovul...
Piept de porc la cuptor cu rosii si cartofi noi
Portionam pieptul de porc in bucati potrivite,saram si condimentam.Le asezam intr-o tava pe care am imbracat-o cu hartie de copt,acoperim totul cu hartie de copt si dam tava la cuptor cca 40 min.Dupa 40 min,scoatem tava si adaugam rosiile taiate,usturoiul si cartofii, presaram si peste cartofi...
Varza calita cu frigarui si carnati proaspeti
Tocam varza marunt si o amestecam cu putina sare. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeiul il taiem cubulete mai mici. Punem intr-o cratita putin ulei, il lasam sa se incinga,apoi adaugam ceapa si ardeiul.Le lasam sa se inmoaie putin si apoi adaugam rosiile cubulete, adaugam putina sare si...
Chiftelute cu ceapa verde si usturoi verde
Spalam frunzele de ceapa si usturoi, le tocam marunt si le punem peste carne. Inmuiem chifla in lapte, o stoarcem si o punem peste carne. Dam cartofii pe razatoarea mica, ii stoarcem, dar nu foarte mult si ii adaugam peste carne, ceapa si chifla, omogenizam totul, apoi adaugam sare si piper dupa...
Dovlecei umpluti si sos de rosii si dovlecei
Mai intai pregatim compozitia pentru umplut dovleceii. Taiem ceapa verde,o punem in tuci cu putin ulei si 50 g de orez, adaugam putina sare si piper si lasam la calit cca 10 min, apoi adaugam carnea si 1 lingurita de boia.Mai lasam la calit 10-15 min,apoi lasam sa se raceasca cat timp pregatim...
Pulpe de pui si cartofi noi la cuptor
Curatam si spalam pulpele le transam si le asezam intr-un vas ceramic, presaram condimente pentru pui, sos soia si putin ulei. Dam tava la cuptor cca 30 min. Intre timp spalam bine cartofii ii taiem in patru si ii condimentam cu condimente pentru cartofi si cimbru. Ii lasam 30 min si...
Tocana cu pui crescut la curte
Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat legumele si apoi le-am taiat,morcovul bucatele rotunde,ardeiul si cartoful cubulete iar ceapa...
Rulada de pastrama cu cabanos
Am intins pastrama ,am asezat cabanosul,am rulat strans si am legat bine,apoi am rulat si-n hartie de copt,am format o potcoava din ruloul respectiv,am asezat potcoava intr-un vas si am turnat o cana de apa peste.Am bagat vasul la cuptor cca 2 ore la foc moderat.Am servit cu mamaliga calda.
Coaste de porc impanate cu carnati
Bucata de coasta am taiat-o pe lungime dar nu pana la capat cat sa pot sa pun cele doua bucati de carnati, care intamplator sau nu, au fost exact cat lungimea coastei. Dupa ce am sectionat coasta de porc am condimentat-o pe toate partile,am asezat pe lungime bucatile de carnat si am pus si...