Tocana cu pui crescut la curte

de Constelatialeu in Pui, 29 Apr 2015 | 3648 vizualizari

 

Alt gust,alta mancare de.....chiar daca carnea e un pic mai atoasa......

 

INGREDIENTE

  • piept,copane si tartita de la un pui crescut la tara
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 1 morcov
  • 5 cepe rosii
  • 10 fire de usturoi verde
  • 400 g rosii decojite
  • 2 cartofi ( ca atat am avut si mi-a fost lene sa ma duc la piata)
  • 50 ml ulei
  • sare
  • 1 lingurita de Mirodenia de la fuchs
  • patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana cu pui crescut la curte:

Mai intai am pus la fiert bucatile de pui,din zeama respectiva am facut o supa cu galusti.Cand au fost fierte bine,le-am scos pe o farfurie si m-am apucat sa pregatesc tocana.Am curatat si spalat legumele si apoi le-am taiat,morcovul bucatele rotunde,ardeiul si cartoful cubulete iar ceapa maunt.Am pus o cratita pe foc sa se incinga,am adaugat uleiul si legumele, mai putin cartoful,am presarat un praf de sare si am pus capacul peste cratita,lasand focul mai mic,sa se inabuse bine legumele.Am lasat cca 20 min,dupa care am adaugat cartofii si cca 250 ml apa.Am lasat sa fiarba bine cca 20 min si am adaugat rosiile si lingurita de mirodenia.La final am pus carnea,care era deja fiarta,am mai lasat 10 min sa se intrepatrunda aromele.Am tras de pe foc cratita si am adaugat patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana cu pui crescut la curte" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu legume mexicane si pui