Tocana la ceaun, pe foc de lemne

de Constelatialeu in Mancaruri cu carne, 28 Aug 2015 | 7727 vizualizari

 

Mai Bio de atat nu se poate....asta cu Bio este un mare fas,planeta pamant e contaminata,deci.....aia care zic ca e bio sa ma lase cu vrajeala....tocana a fost ''lins prelins cu ceaunul in jos...""

 

INGREDIENTE

  • 2 pui familisti, cca 3.5 kg
  • 2 kg rosii
  • 1 kg ardei capia
  • 1 kg ceapa
  • 1/2 kg usturoi verde
  • 1 kg cartofi
  • 300 ml ulei
  • 1 l apa
  • 2 pahare vin Beciul Domnesc Cabernet Sauvignon
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel si telina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana la ceaun, pe foc de lemne:

Mai intai pregatim ingredientele.Curatam si portionam puii familisti,in bucatele mai mici. Apoi curatam legumele, ceapa o taiem solzisori,usturoiul cu frunze cu tot il tocam marunt,ardeiul bucati mai marisoare, rosiile le decojim si le taiem in bucati mai mari,cartofii ii taiem cubulete.

Dupa ce am pregatit toate ingredientele pregatim focul cu lemne,asezam ceaunul sa se incinga,punem uleiul apoi bucatelele de carne,adaugam sare si amestecam sa se inabuse bine toata carnea, dupa 1/2 de ora de amestecat,adaugam vinul, punem capacul peste ceaun,cca 10 min,apoi adaugam,ceapa, usturoiul,ardeiul si lasam cca 30 min, continuam sa amestecam. Apoi adaugam si cartofii si apa si lasam sa fiarba pana se patrund cartofii, potrivim de sare si piper si adaugam rosiile.

Lasam sa scada suficient,tragem ceaunul de pe foc si adaugam  frunzele de patrunjelul si telina.Am servit cu mamaliga.sa aveti pofta daca va tenteaza sa incercati.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana la ceaun, pe foc de lemne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din piept de pui cu cascaval