Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)

de Constelatialeu in Porc, 8 Aug 2015 | 5036 vizualizari

 

Odihna activa,ca eu n-am stare nici in vacanta si m-am bagat si-n blidele altuia...

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg ceafa porc
  • cca 500 g rosioare,mai galbene,mai negricioase,mai rosii,cum am gasit
  • ardei rosu capia
  • ceapa verde( din aia subtirica,imi scapa denumirea acum)
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`):

Mai intai am portionat ceafa de porc,am condimentat-o cu sare,piper,cimbru si am asezat-o intr-un castron.Am acoperit castronul si l-am bagat la frigider pana a doua zi.A doua zi am picurat niste ulei de masline intr-o tava,am tavalit ceafa prin ulei ,am asezat-o ca la armata si deasupra am pus rosiile,ardeiul si ceapa,am dat un praf de sare si cativa stropi de ulei de masline si peste legume ,am turnat un pahar de vin rosu si am bagat tava la cuptorul incalzit la 200 grade.

Tava am acoperit-o cu hartie de copt si apoi am bagat-o in cuptor,am redus temperatura la 170 g si am lasat friptura sa se gateasca cca 2 ore.Cand carnea a fost gatita,am ridicat hartia de copt si am mai lasat cca 15 min in cuptor sa se rumeneasca putin.Cam asta-i tot ,adica nu-i tot ca uite asa mi-am cam prins urechile cu`cuptorul electric,eu obisnuita cu harbul meu pe gaz....dar nu-i bai,ma adaptez la nevoie...Era sa uit,am si mancat,nu doar ne-am uitat la ceafa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc ( cea mai buna leguma porcu`)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

- Andreea - 1

08.08.2015, 21:48

Asa zice fetitza mea...leguma ei preferata este carnea

Gicuta 1

10.08.2015, 09:29

Sunt de acord cu tine, Cleme!

RuxyRux 1

12.08.2015, 19:47

Pot sa rad si sa nu-ti spun de ce? )))))))) Arata tare gustoasa mancarica ta...))))) si totusi pentru mine...ai ceva legume?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc