Nu sunt fan carne de vita, dar azi mi-au picat ochii pe niste rasoale, aratau tare bine si mi-am zis ca nu-i rau sa incerc...apropo, iubesc ciorba de vita, e un deliciu...
Mai intai curatam legumele,ceapa o taiem solzisori, morcovul si pastranacul taiat rondele, ardeiul feliute potrivite. Punem pe foc o tigaie, o lasam sa se incinga adaugam ulei,nu foarte mult, adaugam legumele pregatite, le calim cca 10 min, apoi le asezam intr-un vas de yena. Peste legumele calite adaugam si rondele de cartof. Spalam rondelele de rasol, le uscam cu un servet. Separat amestecam putina faina cu sare, piper si cimbru, tavalim rasoalele prin faina si apoi le punem in tigaie si le rumenim pe ambele parti. Cand s-au rumenit le scotem si le asezam pe patul de legume, turnam vinul si apa, acoperim vasul cu hartie de copt. dam vasul la cuptorul preincalzit, cca 30 min la foc mare, apoi reducem focul la mediu si lasam la cuptor pentru 2 ore. Dupa doua ore, adaugam usturoiul taiat si rosiile cu ardei conservate. Acoperim din nou cu hartia de copt si mai lasam 20 min , dupa aceea scoatem hartia de copt si lasam inca 20 mni la cuptor. Servim cu orice fel de acritura..chiar si eu sunt buna pe post de acritura.....:D