Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in...
Am inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in siropul racit bine.
Blat: Am caramelizat 100 g zahar pana a capatat culoarea chihlimbarului, am...
Foi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si amidonul cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am...
Intr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la final am adaugat stafidele.Am numarat foile din pachet, 12 la numar si le-am impartit 2 cate doua,...
Aluat: Faina am cernut-o intr-un caston incapator. Drojdia proaspata am sfaramat-o intr-un castron, am adaugat 2 linguri de zahar, am amestecat bine apoi am pus si o lingura faina, am diluat totul cu o cescuta de lapte caldut ( zaharul, faina si laptele le-am luat din cantitatile cantarite). Am...
Blat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, la final am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in...
Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat untul topit, nu fierbinte, cele 2 oua, esenta de vanilie, sarea si...
Blat: Am folosit o tava 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale si praful de sare si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul, laptele , am mixat 3-4 min, la final am adaugat faina si praful de copt, am...
Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un fel de jeleu, o nebunie si eu vroiam sa o pun asta toamna peste prunele fermentate, m-am razgandit...
Intr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida si am adaugat nuca de cocos. Am mai lasat pe foc cca 10...
Coji de indiene : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi care se lasa. Galbenusurile le-am mixat cu restul de zahar si le-am adaugat peste albusuri. Am cernut o parte...
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si zaharul vanilat, apoi am pus untul rece taiat cubulete mici. Am sfaramitat cu degetele untul tavalit prin faina pana am obtinut un aluat sfaramicios, m-am miscat rapid sa nu s eincalzeasca untul, am noroc ca am mainile reci ca ghiata ))))))))....
Blat : Intr-un castron am amestecat faina, zaharul farin, cacao, sarea si praful de copt. Peste ciocolata neagra am turnat cafeaua expresso, am asezat castronelul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida.In alt castron am amestecat cele 3 oua cu ulei si iaurt, apoi am...
Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt am intins compozitia si am introdus tava in...
Mi-a luat mai mult sa desfac fisticul decat sa pregatesc strudele. Am macinat fisticul dupa ce l-am desfacut din coaja, apoi l-am amestecat cu merele calite. Am desfacut foile de placinta si le-am impartit doua cate doua, apoi le-am uns bine cu ulei pe fiecare-n parte. Am pus umplutura si...
Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator.
Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera.
Mousse de ciocolata alba ; Mai intai am pus la hidratat gelatina in lapte rece. Intr-un castron de...
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am incorporat cu miscati lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins compozitia in...
Crema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat zaharul, sarea si cacao si am omogenizat, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat...
Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele. La final am adaugat faina, n-am pus-o pe toata, am pus 500 g apoi am mai adaugat cca 50 g, atat a...
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt am intins...
Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu laptele caldut, se aseaza castronul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se...
Blat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, apoi am adaugat faina si cacao, la final am incorporat si laptele. Am...
Foile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am incorporat faina si cacao, separat am luat o lingura din amestec si l-am incorporat in untul topit si...
E o reteta foarte simpla si versatila. Nu aruncati resturile de la blaturi, se pot usca, pastra in loc uscat si refolosi in diverse combinatii pe post de bomboane. Eu am avut resturi de la un tort cu blat de cacao si o prajitura cu blat de bezea cu migdale. Am pus resturile de blat in robot le-am...
Pentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei timp in care am amestecat faina cu zaharul farin, apoi am...
Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat un praf de sare si am mixat 2-3 min apoi am adaugat zaharul si am mixat pana ce si-au dublat...
Am mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu frisca. Separat am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox...
Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns formele cu putin ulei si am asezat in fiecare forma cate un cerc pe care l-am intepat cu furculita....
Blat cu banane :Intr-un castron am amestecat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, am adaugat uleiul, iaurtul si bananele pasate bine, am omogenizat totul, apoi am adaugat amestecul de faina, cacao si praf de copt, cernute. Am tapetat cu hartie tava ( 35/26 cm), am o tava care nu are peretii...
Aluat : Toate ingredientele, mai putin laptele, trebuie sa fie scoase de seara si sa stea la temperatura camerei. Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat drojdia uscata si am amestecat, apoi am facut o adancitura in mijloc. Galbenusurile cu sarea le-am amestecat bine cu un tel....
Desert prajitura marmorata cu zmeura si ciocolata alba
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat untul topit si racit si am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat cacao si faina, cernute. Am tapetat tava cu hartie de copt ( 25/35 cm)am pus compozitia in...
Desert tort Amandina
Am inceput cu siropul : Am pus la fiert apa, zaharul si coaja de lamaie, am lasat sa fiarba cca 7 min, apoi am strecurat siropul si l-am lasat sa raceasca. Am adaugat zaharul vanilat si romul in siropul racit bine. Blat: Am caramelizat 100 g zahar pana a capatat culoarea chihlimbarului, am...
Desert prajitura cu frisca si gem de caise
Foi: am folosit o tava cu dim de 35/25 cm. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am coninuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat, nuca, faina si amidonul cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in tava tapetata cu hartie de copt, am...
Desert placinta in straturi
Intr-un castron am pus crema de branza, am adaugat zaharul, nu am pus foarte mult zahar pentru ca si crema de branza era un pic dulceaga, am omogenizat, apoi am incorporat 6 oua + 3 albusuri, la final am adaugat stafidele.Am numarat foile din pachet, 12 la numar si le-am impartit 2 cate doua,...
Desert cozonac de Floriile lui 2022 - alta varianta
Aluat: Faina am cernut-o intr-un caston incapator. Drojdia proaspata am sfaramat-o intr-un castron, am adaugat 2 linguri de zahar, am amestecat bine apoi am pus si o lingura faina, am diluat totul cu o cescuta de lapte caldut ( zaharul, faina si laptele le-am luat din cantitatile cantarite). Am...
Desert prajitura Cati
Blat : Am folosit tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul amestecat cu amidonul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma, la final am incorporat nuca macinata, cu miscari lente de jos in sus. Am intins compozitia in...
Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator
Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat untul topit, nu fierbinte, cele 2 oua, esenta de vanilie, sarea si...
Desert placinta cu foaie turnata si branza de oaie si smantana
Blat: Am folosit o tava 20/20 cm, tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am pus ouale si praful de sare si am mixat cca 5 min, apoi am adaugat zaharul pudra si am mixat pana si-a dublat volumul. Am adaugat uleiul, laptele , am mixat 3-4 min, la final am adaugat faina si praful de copt, am...
Desert prajituri de post, cu glazura de fondant
Blat : Intr-un castron am pus zaharul, faina, cacaua, sare si nuca si alunele, am omogenizat. In alt castron am pasat banana, am adaugat dulceata ( dulceata asta e de vreo 3 ani si a devenit ca un fel de jeleu, o nebunie si eu vroiam sa o pun asta toamna peste prunele fermentate, m-am razgandit...
Desert foi de napolitana cu crema de cocos
Intr-o cratita de inox am pus untul taiat bucatele mai mici, am adaugat zaharul si am pus pe foc sa se topeasca, am amestecat continuu sa nu se arda zaharul, apoi am adaugat ciocolata bucatele. Am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida si am adaugat nuca de cocos. Am mai lasat pe foc cca 10...
Desert mini indiene cu frisca
Coji de indiene : Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat, apoi am adaugat jumatate din zahar si am continuat sa mixez pana am obtinut varfuri moi care se lasa. Galbenusurile le-am mixat cu restul de zahar si le-am adaugat peste albusuri. Am cernut o parte...
Desert fursecuri Sarutarile maicutelor
Intr-un castron am cernut faina, am adaugat sarea si zaharul vanilat, apoi am pus untul rece taiat cubulete mici. Am sfaramitat cu degetele untul tavalit prin faina pana am obtinut un aluat sfaramicios, m-am miscat rapid sa nu s eincalzeasca untul, am noroc ca am mainile reci ca ghiata ))))))))....
Desert prajitura cu ciocolata si aroma de portocale
Blat : Intr-un castron am amestecat faina, zaharul farin, cacao, sarea si praful de copt. Peste ciocolata neagra am turnat cafeaua expresso, am asezat castronelul pe baie de abur si am amestecat pana ce ciocolata a devenit fluida.In alt castron am amestecat cele 3 oua cu ulei si iaurt, apoi am...
Desert Pokemoni cu ciocolata alba si neagra
Foaie de bezea : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca macinata cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava aragazului cu hartie de copt am intins compozitia si am introdus tava in...
Desert strudele cu mere si fistic
Mi-a luat mai mult sa desfac fisticul decat sa pregatesc strudele. Am macinat fisticul dupa ce l-am desfacut din coaja, apoi l-am amestecat cu merele calite. Am desfacut foile de placinta si le-am impartit doua cate doua, apoi le-am uns bine cu ulei pe fiecare-n parte. Am pus umplutura si...
Desert prajiturele 8 martie - La multi ani, madamelor!
Jeleu l-am avut facut inainte si a stat frumos la congelator. Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat am mixat-o nu foarte tare, pana am obtinut o frisca mai lejera. Mousse de ciocolata alba ; Mai intai am pus la hidratat gelatina in lapte rece. Intr-un castron de...
Desert prajitura Dora
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am incorporat cu miscati lente de jos in sus. Am tapetata tava cu hartie de copt si am intins compozitia in...
Desert Tobite
Crema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat zaharul, sarea si cacao si am omogenizat, apoi am asezat castronul pe baie de abur. Am amestecat...
Desert minciunele, uscatele sau scovergi
Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele. La final am adaugat faina, n-am pus-o pe toata, am pus 500 g apoi am mai adaugat cca 50 g, atat a...
Desert prajitura albastra
Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am incorporat-o in bezea cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat tava cu hartie de copt am intins...
Desert Inima lui Valentinu day
Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu laptele caldut, se aseaza castronul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se...
Desert prajitura cu afine si crema pralina
Blat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, apoi am adaugat faina si cacao, la final am incorporat si laptele. Am...
Desert tort 18 ani - Paul
Foile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am incorporat faina si cacao, separat am luat o lingura din amestec si l-am incorporat in untul topit si...
Desert bomboane rest
E o reteta foarte simpla si versatila. Nu aruncati resturile de la blaturi, se pot usca, pastra in loc uscat si refolosi in diverse combinatii pe post de bomboane. Eu am avut resturi de la un tort cu blat de cacao si o prajitura cu blat de bezea cu migdale. Am pus resturile de blat in robot le-am...
Desert Paillete Feuilletine -Biscuit francez sfaramat
Pentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am lasat sa ajunga la temperatura camerei timp in care am amestecat faina cu zaharul farin, apoi am...
Desert prajitura cu ciocolata si frisca ( reteta nr.900 de dulciuri)
Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat un praf de sare si am mixat 2-3 min apoi am adaugat zaharul si am mixat pana ce si-au dublat...
Desert prajitura cu zmeura si piscoturi
Am mixat 400 ml smantana pentru frisca, am adaugat crema mascarpone si am continuat sa mixez pana am obtinut o crema ferma. Separat am dat la blender dulceata de zmeura apoi am incorporat-o in crema de mascarpone cu frisca. Separat am pus gelatina la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox...
Desert mini tarte cu mere
Am scos aluatul de la congelator si l-am lasat sa se dezghete, apoi l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru infainata, cat sa imi incapa cele 6 forme de silicon. Am decupat 6 cercuri, am uns formele cu putin ulei si am asezat in fiecare forma cate un cerc pe care l-am intepat cu furculita....
Desert prajitura 13 ianuarie
Blat cu banane :Intr-un castron am amestecat ouale cu zaharul si esenta de vanilie, am adaugat uleiul, iaurtul si bananele pasate bine, am omogenizat totul, apoi am adaugat amestecul de faina, cacao si praf de copt, cernute. Am tapetat cu hartie tava ( 35/26 cm), am o tava care nu are peretii...
Desert cozonac cu iaurt ( varianta Gicuta )
Aluat : Toate ingredientele, mai putin laptele, trebuie sa fie scoase de seara si sa stea la temperatura camerei. Intr-un castron incapator am cernut faina, am adaugat drojdia uscata si am amestecat, apoi am facut o adancitura in mijloc. Galbenusurile cu sarea le-am amestecat bine cu un tel....