Desert tort 63

de Constelatialeu in Torturi, 7 Iul 2022 | 2573 vizualizari

 

Cu vecinii trebuie sa te ai bine, daca iti mai sunt si rude din alea de nota 10 e si mai bine. La multi ani, Vali !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua mari
  • 100 g zhar
  • 50 g faina
  • 100 g nuci prajite si macinate
  • Sirop
  • sirop din dulceata de afine+ apa minerala
  • Crema
  • 166 g ciocolata neagra Callebaut 54,5% cacao
  • 40 g smantana pentru frisca 36% grasime
  • 2 galbenusuri
  • 250 g mascarpone
  • 15 g zahar pudra
  • 40 g smantana pentru frisca 36% grasime
  • dulceata de coacaze
  • Decor
  • zmeura
  • coacaze de cultura
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 63:

Blat : Am folosit o forma cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile le-am incorporat in bezea, apoi am adaugat faina si nuca macinata, amestecand de jos in sus cu miscari lente. Am turnat compozitia in forma de tort, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 35 min  sau pana trece testul scobitorii. Am scos din cuptor blatul copt si l-am lasat sa se raceasca bine, eu l-am facut cu o seara inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi.

Sirop : Am scurs siropul de la dulceata de afine si l-am diluat cu apa minerala.

Crema : Intr-un castron de inox am pus ciocolata, smantana pentru frisca si cele 2 galbenusuri, am amestecat bine, apoi am pus castronul pe baie de abur. Am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit lichida. Separat am mixat mascarponele cu smantana pentru frisca si zaharul farin, apoi am incorporat crema de ciocolata. Am obtinut o crema delicioasa numai buna de un tort la fel de delicios.

Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti. Am asezat pe un platou prima sectiune, am insiropat-o bine, apoi am intins o parte din crema peste care am pus afinele din dulceata, am asezat a doua sectiune si am insiropat-o apoi am intins crema, aici n-am mai pus afine din dulceata, am asezat a treia sectiune, am insiropat-o , am intins crema si dulceata de afine, am asezat a patra sectiune, am insiropat-o si am intins crema, am asezat ultima sectiune, am intins crema ramasa si am imbracat tot tortul, am oprit un pic de crema cu care am ornat cu mici alveole facute cu ajutorul unui posh cu dui stelat. Am ornat cu zmeura si afine de cultura. Papilele gustative ale sarbatoritului au fost satisfacute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 63" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Rocsi 1

10.07.2022, 20:36

Imi imaginez ce nebunie de tort a fost! La multi ani, Vali!

Gherca Daniela 1

11.07.2022, 16:04

mirela0911 1

17.07.2022, 13:23

Frumos tort! La multi ani, vecinului Vali!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu frisca