Cotlet de porc in crusta de condimente

de gaby_duceag in Porc, 9 Mar 2011 | 16711 vizualizari

 

O fripturica frageda, suculenta si aromata inspirata dintr-o reteta a la Edith Frincu.
Mi se intampla deseori sa vad retete care-mi fac cu ochiul; pe unele le las pe-o lista de asteptare in timp ce altele pur si simplu ma obsedeaza:))).Asa s-a intamplat cu aceasta reteta postata de Edith zilele trecute...
Merge atat ca fel principal,alaturi de sosuri, legume, orez, piure , cat si ca aperitiv.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 gr cotlet porc
  • 2 lgt seminte de mustar galben si brun(am avut amestecat)
  • 2 lgt piper negru
  • 2 lgt praf de usturoi
  • o lgt sare mare
  • 2 lgt boabe coriandru
  • 1 lgt salvie uscata
  • 1 lgt rozmarin 
  • putin cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc in crusta de condimente:

Cotletul de porc eu l-am taiat pe lungime, era destul de gros.

Am obtinut doua bucati .

Pe un platou, am pus toate condimentele , le-am amestecat si am tavalit pe toate partile bucatile de cotlet.

Daca doriti, mai puteti pune cate putin din fiecare condiment sau puteti adauga si altele, dupa preferinte.

Am pus bucatile de carne pe o farfurie, am acoperit cu folie alimentara si am dat la frigider. Cred ca a stat..3-4 ore.

Am incins o tigaie antiaderenta, am pus putin ulei si am prajit bucatile pe fiecare parte cate 2-3 minute.(nu invartiti cu furculita, se scurge sucul carnii; eu le-am "manevrat" cu ajutorul a doua linguri, nu am cleste)

Am transferat intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si am bagat la cuptor, la 190 grade, pentru 35 minute.

Nu-l taiati cand il scoateti din cuptor ci dupa 10 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc in crusta de condimente" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc cu piure de mazare si coulis de ardei rosu