Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata

de Constelatialeu in Dulciuri, 8 Sep 2022 | 10206 vizualizari

 

Aseara, cum bantuiam eu pe facebuce hop imi apar in fata niste cornuri tare apetisante. Cum era deja trecut de 23.30 mi-am pus pofta-n cui si reteta la pastrare. Reteta apartine don`soarei Gaby a lu`Duceag sau Papa Bun cum e pe blog si facebook. Azi m-am trezit cu gandul la cornurile alea si nu m-am lasat pana nu mi-am facut damblaua. Eu le-am umplut cu gem de prune amestecat cu nuca macinata. Pot sa spun ca am mancat pe nerasuflate doua bucati imediat ce le-am scos din cuptor, cu pofta nu te pui.

 

INGREDIENTE

  • Aluat 500-550 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata d ela Dr. Oetker
  • 2 linguri miere
  • 250 ml lapte dulce cu 3,5% grasime
  • 50 ml apa
  • 50 g unt cu 82% grasime
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca prajita si macinata
  • Pt. Uns
  • 1 ou
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata:

Aluat: Intr-un bol am pus drojdia, 2 linguri de faina si 50 ml apa calduta, am omogenizat si am lasat sa se activeze drojdia cca 15 min.Intr-un ibric am pus laptele, 2 linguri de miere si 50 g unt, am pus ibricul pe foc si am amestecat continuu pana ce mierea si untul sau diluat. Intr-un castron incapator am cernut 500 g faina,am adaugat sarea, jumatate din lapte si drojdia, am omogenizat, apoi am adaugat si restul de lapte. Am framantat bine, apoi am presarat putina faina pe masa de lucru, am pus aluatul si am inceput sa-l framant, Gaby a zis ca se framanta cca 15 min, eu l-am framantat cca 30 min ( am facut in acelasi timp si framantare si exercitii pentru maini ).N-am folosit toata faina, depinde foarte mult de ingrediente, important este sa obti un aluat elastic , vcare nu este tare si nu se lipeste. Am format o bila din aluatul framantat, am pus bila in castron, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut cca 1 ora. Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 2 bile, am intins fiecare bila in parte  si am taiat cu o rola in 8 triunghiuri. Pe fiecare triunghi am pus gemul amestecat cu nuca, am rulat si am format cornurile Din cele 2 foi am obtinut 18 cornuri. Am asezat in tava 8 cornuri, am uns cu ou, am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt cca 25 min, pana au inceput sa se rumeneasca frumos.Pofta ce-am poftit si mi-am satisfacut-o.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri pufoase cu gem de prune si nuca macinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

10.09.2022, 18:18

Parca as gusta , unul , doua, ...

Rocsi 1

10.09.2022, 19:33

Ce pofta imi faci de bunatati coapte!

oanapl 1

12.09.2022, 20:51

Ce bune sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornuri cu crema de patiserie