Supa de pui cu galuste

de AlexTeacher in Supe, 23 Mai 2018 | 34488 vizualizari

 

 Mama m-a invatat ca orice gospodina trebuie sa stie sa puna muraturi, sa faca maioneza si o supa cu galusti pufoase. Asa ca am facut un video in care ne arata exact cum se fac galustele perfecte, fara sa folositi bicarbonat, amoniac sau altceva in afara de oua si gris.

 

INGREDIENTE

  • 600 g aripioare de pui
  • 5 l de apa rece
  • 2 buc morcovi
  • 1 buc radacina mica de patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 oua
  • Gris cu bobul mare
  • Sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui cu galuste:

Incepe prin a taia in 2 aripioarele si apoi pune apa rece peste si pune-le la fiert la foc mediu.

 Toaca apoi legumele cubulete.

Indeparteaza spuma care se formeaza deasupra carnii. Si cand carnea e aproape gata, cam dupa jumatate de ora, poti pune si legumele tocate. Dupa 8-10 minute, cand legumele sunt fierte, poti incepe sa faci galustele.

Vei avea nevoie de o farfurie si o lingura. Mama este foarte precisa la alegerea farfuriei dupa cum poti vedea si in video. Nu e buna orice farfurie, trebuie una potrivita… cu diametru interior de 15 cm si cam de 400 g.

Cand galustele sunt gata, farfuria se va invarti usor pe blat.

Sparge cele doua oua in farfurie. Bate-le usor si apoi incepi sa torni grisul si amesteci bine. Adaugi gris pana cand farfuria incepe sa se miste usor pe blat.

La final adauga un pic de sare in galuste si apoi mai multa sare in supa.

Opreste fierberea supei adaugand un pic de apa rece, aprox 200 ml. Daca supa fierbe, galustele se vor sfarma.

Pune galustele cu lingura in supa. Lasa-le un pic sa se adune si apoi pune putin cate putin apa rece, cate 3-4 linguri. Astfel ele se vor umfla. Fierberea galustelor va dura aprox 20 de minute. Poti incerca una ca sa fii sigur.

 La final presara patrunjel si marar tocat deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

E bine ca ouale sa fie reci si grisul sa aiba bobul mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui cu galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mihaelar63 1

24.05.2018, 11:02

Nu-i de joaca , Treaba serioasa cu galustele
Extremele nu sunt bune . Ori obtii bombite , ori balenute care se imprastie

miki_a 1

24.05.2018, 14:08

O rețetă ca la mama acasă!

dantes 1

27.05.2018, 08:31

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de salata verde cu galuste de faina alba