Am un smochin care se comporta cum vrea frunza lui, adica abia acum au inceput sa se coaca smochinele, inca nitel si dadea bruma peste ele. In fine nu ma pun eu cu natura si nici ea cu mine, nu ne calcam pe bataturi sa nu ne doara....Am ales pentru dulceata, pe cele foarte moi le-am blendat si am facut un fel de gem, am pus si de-o prajitura rapida, mai ales ca aveam si 1/2 dintr-o rodie pe care nu am mancat-o si o tot alergam de colo colo, asa ca m-am gandit sa fac o combinatie si la final sa trantesc si niste caramel, caramel ce isi astepta frumos randul sa fie folosit.
Asa a aparut Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel.
Din cateva ingrediente: oua, zahar, faina, unt si smochine, poti obtine un desert foarte gustos.
Iata cum se prepara Reteta de prajitura exotica cu smochine, rodie si caramel:
Mai intai am taiat coditele la smochine si le-am lasat 10 min in apa rece sa iasa ''laptele'' din ele, apoi le-am sters cu un servet sa nu fie apatoase. Am topit untul, apoi am mixat cele 4 oua, cu sarea si zaharul pana si-au dublat volumul si apoi am adaugat untul topit, am mai mixat 1-2 min, la final am incorporat faina cernuta. Am uns cu puti ulei forma de silicon, am turnat compozitia in forma, am presarat bobitele de rodie, apoi am asezat smochinele taiate pe jumatate. Am introdus forma in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25-30 min sau pana a inceput sa se rumeneasca frumos si a trecut testul scobitorii. Am scos forma din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am turnat dare de caramel pe toata suprafata. Cam asta-i toata filozofia cu exotica asta.
Vezi si reteta de Bucte cu gem de smochine.