Este sezonul caiselor si pe langa altele am executat si-o prajitura cu caise, chiar daca este canicula, ce mai inseamna cateva grade in plus, un fleac.....:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Am folosit o tava cu pereti detasabili, dimensiune 35/25 cm.
Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul , putin cate putin si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Galbenusurile impreuna cu uleiul si apa le-am mixat 2 min, apoi le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat faina cernuta , tot cu miscari lente de jos in sus. Intr-un castron am pus o parte din compozitie si am adaugat cacao, am omogenizat cu miscari lente de jos in sus.
Am tapetat tava cu hartie de copt, am turnat compozitia alba in tava, apoi am luat cu o lingurita din compozitia cu cacao si am format niste cercuri peste compozitia alba, apoi cu ajutorul unui bat de frigaruie am marmotata compozitia. Deasupra am pus felii de caise pana am umplut toata suprafata.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am copt prajitura pana a trecut testul scobitorii. Am scos prajitura din cuptor si am lasat-o sa se raceasca, apoi am portionat-o.