Desert tort Lucia 88 de ani

de Constelatialeu in Torturi, 15 Aug 2022 | 2522 vizualizari

 

Azi este despre un om deosebit, mamaia cum ii spunem noi, chiar daca nu-i mamaia mea. Ea este prietena mea leoaica, pusa pe sotii si glume. Asadar si prin urmare i-am facut un tort, nu mi-a ieist mie cam ce am avut in minte, asa-i cand se strage oboseala , important ca a fost gustos tortul si sarbatorita satisfacuta.

 

INGREDIENTE

  • Blat -tava 35/25 cm
  • 8 oua mari
  • 230 g zahar
  • 150 g faina
  • 200 g nuca prajita si macinata
  • un praf de sare
  • Crema
  • 300 g unt cu 82% grasime
  • 300 g fondant alb
  • 100 g ciocolata neagra Callebaut
  • 250 g mascarpone
  • Sirop
  • 300 ml apa
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Decor
  • ciocolata topita
  • afine de cultura
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Lucia 88 de ani:

Blat :  Albusurile le-am mixat cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea tare. Am adaugat faina cernuta, am amestecat cu miscari lente de jos in sus, la final am incorporat si nuca prajita si macinata, tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat o tava cu pereti detasabili cu hartie d ecopt, am turnat compozitia in tava si am bagat tava la cuptortul preincalzit la 180 grade cca 35-40 mi, am facut testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca blatul.

Sirop : Apa cu zaharul le-am pus la fiert s adea in 2-3 clocote, apoi am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat sa se raceasca bine.

Crema : Untul moale la temperatura camerei l-am mixat 2-3 min. Separat am pus fondantul si ciocolata sa se topeasca pe baie de abur, am lasat sa mai scada temperatura apoi am luat putin cate putin din amestec si l-am incorporat in unt pana am obtinut o crema fina, dupa care am incorporat si mascarponele. 

Asamblare : Blatul racit l-am taiat in 3 parti, am insiropat prima parte si am intins un strat de crema, am adaugat a doua parte insiropata si am insins crema, peste care am asezat a treia parte insiropata. Am decupat tortul obtinut in 88 apoi am intins restul de crema si am decorat cu ciocolata topita si afine. Am dat tortul la rece pana a doua zi cand i-am cantat cu ''la multi ani'' sarbatoritei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Lucia 88 de ani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Fanta