Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la...
Fierbe pastele conform instructiunilor.
Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie.
Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul...
Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli.
Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei.
Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si...
Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul...
Pregatirea pieptului de rata incepe prin marinarea lui 24 de ore la rece. De aceea reteta se intinde de-a lungul a doua zile.
Mai intai se dezoseaza pieptul si se obtin doua bucati de carne. Acestea se degreseaza si se fasoneaza, taind putin din grasimea din laterale. Pastreaz -o ca sa...
Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut.
Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae...
Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase
Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.
Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe...
Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin.
Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune...
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.
In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe...
Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae.
Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si...
Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare.
Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand frecvent, 3-4 minute.
Adauga ciupercile si gateste-le 3-4 minute.
Adauga mugurii de bambus si...
Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!)
Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment...
Preparare Coq au vin
Intr-o tigaie mare (eu am folosit wokul) incalzeste untul si soteaza șunculița, pana devine aurie. Julia spune in reteta sa fierbi putin șunca in avans, ca sa nu mai fie sarata si sa-și piarda mirosul de afumat. Mie, insa, imi place aroma asta putin afumata, asa...
Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei.
Incalzeste cuptorul tare, la 200 C.
Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie cateii de usturoi in doua. Pune legumele pe fundul unei tavi nu foarte mari, care sa cuprinda...
Incalzeste cuptorul la 200 C
Pune intr-o tava puiul, cartofii si usturoiul
Toarna apa, stropeste cu uleiul si presara sare si piper
Coace in cuptor, pe gratarul din mijloc, 15 minute
Pentru urmatoarele 15 minute muta tava mai sus, ca sa se aureasca frumos. ...
Toaca ceapa nu foarte fin si taie usturoiul felii
Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste putin pe fiecare parte, bucatile de pui
Adauga ceapa si usturoiul. Amesteca bine 2-3 minute, pana ce ceapa capata o culoare galbuie
(Daca folosesti vinete proaspete, pune-le si pe...
Incalzeste cuptorul la 200 C. Pune gratarul inauntru.
Taie porumbul in bucati late
Amesteca intr-un castron toate cele 5 condimente.
Unge carnea si porumbul cu unt, apoi freaca -le bine cu praful din castron.
Dupa ce s-a incalzit bine gratarul, pune carnea pe el. Sub...
Taie felii 5 catei de usturoi. Pe ceilalti fa-i piure.
Incalzeste uleiul si prajeste putin usturoiul felii. Pune spanacul si da focul mic
Lasa pana ce spanacul e fiert. Cu ajutorul unui cutit taie putin spanacul. Daca iti place foarte mic, il poti mixa.
Amesteca amidonul cu...
Taie usturoiul feliute
Incalzeste uleiul bine
Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda
Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare
Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac...
Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile.
Adauga ceapa, Amesteca
Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa.
Adauga mazarea congelata si amesteca putin
Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune...
Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul.
Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada
Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada.
Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si...
Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore.
Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute
Adauga carnea cu toata marinada si amesteca...
Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele
Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider
A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult!
Infasoara pieptul de rata in...
Taie marunt ceapa si usturoiul
Rade pe razatoarea mica morcovul si telina
Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea (uscata cu prosoape absorbante) si prajeste-o la foc mare, pana ce devine aurie pe toate partile
adauga ceapa si usturoiul si lasa sa se caleasca 3-4 minute
adauga...
Pune carnea la marinat in vin, ghimbir, usturoi si piper. Acoper-o cu folie de plastic si las-o minim 4 ore (sau peste noapte)
Incalzeste cuptorul la 200 C
Scoate carnea din marinada si sareaz-o putin. Pune-o intr-o tavita si adauga 200 ml de zeama strecuarata de marinada
Coace in...
Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:
Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.
Se da jos blana si...
Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine.
Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine
Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera)
Intr-o...
Ziua 1
Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.
Ziua 2
Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.
Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute,...
Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie
Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte.
Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea,...
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce ceapa devine lucioasa.
Adauga chimionul, ardeii chili si putina sare. Amesteca
Adauga carnea si, la foc mare, las-o pana ce devine putin maronie
Mixeaza bine rosiile uscate (sau proaspete) cu un blender....
Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin
Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la...
Pui in sos de mascarpone si mustar
Fierbe pastele conform instructiunilor. Incalzeste uleiul si gateste carnea cateva minute pe fiecare parte, pana se aureste. Scoate carnea pe o farfurie. Pune untul in tigaie si cand se topeste adauga ceapa si las-o pana se inmoaie. Adauga usturoiul si lasa-l 1 minut. Adauga vinul...
Jambalaya de pui
Pentru condimentul cajun se rasnesc toate mirodeniile pana devin ca o pulbere. Daca nu aveti piper cayenne, puteti folosi chilli. Incalzeste uleiul si pune bucatile de pui. Lasa-le pana se auresc putin pe toate partile.Scoate-le din ulei. Adauga ceapa, prazul, telina, ardeiul si...
Curry de pui cu cartofi
Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie mare. Pune coriandrul si chimionul si prajeste-le 1-2 minute. Adauga ghimbirul si usturoiul si prajeste-le putin, fara sa se arda. Adauga ceapa si aureste-o si pe ea putin. Adauga carnea si turmericul si amesteca bine. Adauga sucul de rosii, pune capacul...
Piept de rata sous vide, sos de ciocolata neagra si panna cotta cu hrean
Pregatirea pieptului de rata incepe prin marinarea lui 24 de ore la rece. De aceea reteta se intinde de-a lungul a doua zile. Mai intai se dezoseaza pieptul si se obtin doua bucati de carne. Acestea se degreseaza si se fasoneaza, taind putin din grasimea din laterale. Pastreaz -o ca sa...
Curry de pui cu ghimbir si lapte de cocos
Incalzeste uleiul si pune ghimbirul si usturoiul. Amesteca putin. Adauga carnea si, la foc mare, caleste-l 2-3 minute. Adauga lemongrass si amesteca. Adauga prazul, sosul de peste, sosul de soia, sosul tabasco si lasa 1 minut. Pune laptele de cocos, amesteca bine si lasa cateva minute pana cae...
Mancare de gutui cu pui
Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc. Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe...
La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne
Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin. Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune...
Vita la cuptor in vin rosu si Galuste cu hrean
Incalzeste cuptorul la 180 C. Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie. In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe...
Mancare de praz cu pui si masline
Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae. Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si...
Taietei soba cu ciuperci de lemn si muguri de bambus
Taie ciupercile fasii. Indeparteaza codita, care este tare. Incalzeste uleiul, apoi pune usturoiul si amesteca de 2-3 ori. Adauga bucatelele de pui si gateste-le la foc mare, amestecand frecvent, 3-4 minute. Adauga ciupercile si gateste-le 3-4 minute. Adauga mugurii de bambus si...
Rosii umplute cu carne
Intr-o tigaie mai mare incalzeste bine uleiul, apoi caleste usor ceapa, pana ce devine translucida (n-o arde!) Adauga carnea tocata si amesteca la foc mediu, pana ce sucurile s-au evaporat. Pune orezul si apa. Amesteca si lasa la foc mic, pana ce toata apa s-a absorbit, In acest moment...
Coq au Vin
Preparare Coq au vin Intr-o tigaie mare (eu am folosit wokul) incalzeste untul si soteaza șunculița, pana devine aurie. Julia spune in reteta sa fierbi putin șunca in avans, ca sa nu mai fie sarata si sa-și piarda mirosul de afumat. Mie, insa, imi place aroma asta putin afumata, asa...
Friptura de vita cu legume
Scoate carnea din frigider cu 4-5 ore inainte de a o prepara, ca sa ajunga la temperatura camerei. Incalzeste cuptorul tare, la 200 C. Taie morcovii si ceapa rondele, Daca sunt mari, taie cateii de usturoi in doua. Pune legumele pe fundul unei tavi nu foarte mari, care sa cuprinda...
Pui cu usturoi la cuptor
Incalzeste cuptorul la 200 C Pune intr-o tava puiul, cartofii si usturoiul Toarna apa, stropeste cu uleiul si presara sare si piper Coace in cuptor, pe gratarul din mijloc, 15 minute Pentru urmatoarele 15 minute muta tava mai sus, ca sa se aureasca frumos. ...
Tocanita de pui cu vinete
Toaca ceapa nu foarte fin si taie usturoiul felii Incalzeste uleiul intr-o tigaie adanca si prajeste putin pe fiecare parte, bucatile de pui Adauga ceapa si usturoiul. Amesteca bine 2-3 minute, pana ce ceapa capata o culoare galbuie (Daca folosesti vinete proaspete, pune-le si pe...
Pui si porumb in stil Cajun
Incalzeste cuptorul la 200 C. Pune gratarul inauntru. Taie porumbul in bucati late Amesteca intr-un castron toate cele 5 condimente. Unge carnea si porumbul cu unt, apoi freaca -le bine cu praful din castron. Dupa ce s-a incalzit bine gratarul, pune carnea pe el. Sub...
Spanac cu pui... sau fara
Taie felii 5 catei de usturoi. Pe ceilalti fa-i piure. Incalzeste uleiul si prajeste putin usturoiul felii. Pune spanacul si da focul mic Lasa pana ce spanacul e fiert. Cu ajutorul unui cutit taie putin spanacul. Daca iti place foarte mic, il poti mixa. Amesteca amidonul cu...
Mancare de cartofi cu pui si usturoi
Taie usturoiul feliute Incalzeste uleiul bine Pune usturoiul si lasa-l 1-2 minute. Ai grija sa nu se arda Adauga carnea (stearsa de apa cu prosoape de hartie) si las-o 2-3 minute pe fiecare parte sa prinda putina culoare Pune apa, numai cat sa acopere carnea. Pune un capac...
Pui cu mazare si menta
Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea si prajeste-o putin pe toate partile. Adauga ceapa, Amesteca Lasa 3-4 minute la foc mediu, ca sa se inmoaie ceapa. Adauga mazarea congelata si amesteca putin Pune sare, piper, menta uscata (daca folosesti proaspata, se pune...
Ciocanele de pui cu miere
Amesteca intr-un castron mierea, lamaia, soia si susanul. Pune pulpele de pui si amesteca bine, astfel incat sa fie acoperite peste tot de marinada Lasa in frigider 2 ore. Din cand in cand mai invarteste ciocanelele in marinada. Scoate carnea din marinada (pe care o pastrezi) si...
Pui Vindaloo
Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore. Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute Adauga carnea cu toata marinada si amesteca...
Piept de rata in vid
Presara sare, piper si rozmarin pe carne si freaca bine pe toate partile, ca sa intre condimentele in piele Pune pieptul de rata intr-un castron , acopera-l si lasa-l peste noapte in frigider A doua zi incalzeste cuptorul la 100 C - 110 C, nu mai mult! Infasoara pieptul de rata in...
Muschi de vita in sos italian
Taie marunt ceapa si usturoiul Rade pe razatoarea mica morcovul si telina Incalzeste uleiul intr-o cratita. Pune carnea (uscata cu prosoape absorbante) si prajeste-o la foc mare, pana ce devine aurie pe toate partile adauga ceapa si usturoiul si lasa sa se caleasca 3-4 minute adauga...
Muschiulet de porc cu sos de capere
Pune carnea la marinat in vin, ghimbir, usturoi si piper. Acoper-o cu folie de plastic si las-o minim 4 ore (sau peste noapte) Incalzeste cuptorul la 200 C Scoate carnea din marinada si sareaz-o putin. Pune-o intr-o tavita si adauga 200 ml de zeama strecuarata de marinada Coace in...
Friptura clasica de iepure - in loc de 200-
Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa: Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat. Se da jos blana si...
Muschi de vita cu sos de otet balsamic
Taie carnea in 3-6 bucati, in functie de cat de bine facuta iti place s-o mananci. Cu cat e mai subtire bucata de carne, cu atat se patrunde mai bine. Pune carnea pe servete absorbante ca sa o usuce bine Sareaza si pipereaza pe ambele parti, din abundenta (totusi, nu exagera) Intr-o...
Cassoulet – o mancare spectaculoasa
Ziua 1 Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte. Ziua 2 Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole. Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute,...
Pui in sos de cocos si migdale
Prajeste uscat nuca de cocos si migdalele macinate, pana au o culoare maronie Pune amestecul intr-un castron. Adauga laptele de cocos, praful de coriandru si chili, ghimbirul si usturoiul. Amesteca bine si lasa deoparte. Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul. Pune in tigaie carnea,...
Chili con carne
Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare. Pune ceapa si usturoiul si caleste-le pana ce ceapa devine lucioasa. Adauga chimionul, ardeii chili si putina sare. Amesteca Adauga carnea si, la foc mare, las-o pana ce devine putin maronie Mixeaza bine rosiile uscate (sau proaspete) cu un blender....