Mancare de praz cu pui si masline

de Brindusa in Pui, 12 Noi 2011 | 12890 vizualizari

 

Prazul face parte, din pacate, din categoria legumelor putin folosite de romani. Eu il folosesc destul de mult, de multe ori in loc de ceapa. De-a lungul timpului am facut supa de praz si chiar praz chinezesc, dar reteta cea mai iubita la noi in casa e prazul cu masline. Se face foarte simplu si rapid, asa ca in mai putin de jumatate de ora puteti sa va delectati cu o farfurie aburinda de mancare bine mirositoare. :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g piept de pui, taiat cuburi mai mari
  •  1 kg praz
  • 200 g masline
  • 100 ml vin alb
  • 2 linguri cu pasta de rosii
  • 6 linguri cu ulei de porumb
  • sare dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de praz cu pui si masline:

  • Curata prazul de 1-2 foi exterioare pana ramane alb si fara pete. Taie frunzele verzi si arunca-le (sau fierbe-le in ciorba, ca sa dea gust bun). Taie prazul alb in felii nu foarte groae.
  • Incalzeste uleiul intr-o tigaie si soteaza carnea, pana ce devine putin aurie. Adauga prazul si soteaza-l si pe el.
  • Pune vinul si lasa la foc mic, pana ce se absoarbe. Adauga maslinele si pasta de rosii. Amesteca bine. Lasa la fiert 5 minute.
  • Potriveste mancarea de sare. 
  • Mananc-o cu mare pofta :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de praz cu pui si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi