Mancare de gutui cu pui

de Brindusa in Pui, 2 Dec 2011 | 7405 vizualizari

 

Mai, nu stiu cum se face da eu mereu ratez retetele cu numar rotund. Cand am ratat-o pe a 100-a eram la inceput si am zis ca o sa ma obisnuiesc. La a 200-a si un pic deja am inceput sa ma oftic. Pai macar asa sa fiu si eu pusa la panoul de onoare, ziceam eu. Ca altfel oricum nu ma baga nimeni in seama :P
Gata, mi-am jurat eu in barba, cand ajung la nr 300 nu ma mai las! Daaa. N-ai sa vezi :))))
Azi sunt la reteta nr 301 pe bucataras si nici nu mi-am dat seama cand s-au strans atatea. E asa de usor sa le pierzi numarul pe aici. Cook and smile :)

 

INGREDIENTE

  • 3 gutui mari
  • 700 g piept de pui dezosat, taiat bucati mari
  • 1 lingura amidon
  • 100 g unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de gutui cu pui:

Curata gutuile de seminte si partea mai tare din mijloc, dar lasa-le coaja.Taie-le in felii mai groase

Topeste untul intr-o tgaie mai mare si prajeste feliile de gutui pe toate partile, pana ce se auresc.

Intr-o alta tigaie incalzita bine pune bucatile de pui si lasa-le pana ce se auresc pe toate partile si sunt aproape facute. Sareaza-le si pipereaza-le. Pune-le langa gutui in tigaia mare. 

Toarna 3/4 cana de apa,pune capacul si lasa cateva minute pana ce gutuile s-au inmuiat, dar nu sunt flescaite. De asemenea carnea trebuie sa fie facuta.

Amesteca amidonul cu 2-3 linguri de apa rece, pana ce se dizolva bine. Pune-l peste carne, si lasa 2-3 clocote. Ai grija ca sosul se intareste foarte repede, pentru ca gutuile contin pectina.

Potriveste de sare si piper.

Optional se poate face un sos caramel cu care se stropeste mancarea de gutui.

later edit: am uitat, dar va spun acum. Cand torni 3/4 de cana de apa, poti pune si niste vin alb in loc de apa. Eu asa am facut. Ii da un gust aparte.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lau 1

03.12.2011, 17:10

place

Mitinita 1

03.12.2011, 22:04

n-am mai incercat,dar daca mi-au placut merele probabil gutuile o sa-mi placa si mai mult

RuxyRux 1

03.12.2011, 23:01

Felicitari Brandusa la cat mai multe retete deosebite!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de gutui