La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne

de Brindusa in Porc, 30 Noi 2011 | 5036 vizualizari

 

Inca de la inceput va spun: nu stiu sa fac mancare romaneasca. Adica nu-mi place mancarea romaneasca, prin urmare nici nu ma intereseaza s-o gatesc. Orezul cu lapte mi se lipeste de oala, sarmalele sunt fade, tocanita nici sa n-o vad ca are prea multa ceapa prajita, samd. O singura mancare romaneasca iubesc cu adevarat: varza dulce calita. Cu carne sau fara, facuta in tigaie sau la cuptor, oricum o fi, as manca mereu varza alba dulce. Si mancarea chiar imi iese foarte gustoasa.
Si, pentru ca peste putin timp e 1 Decembrie, m-am gandit sa ne sarbatorim cu aceasta mancare neaosa. Hai SA TRAIM!

 

INGREDIENTE

  • 400 g piept de pui (sau alta carne) taiat bucati
  • 100 g afumatura (eu am folosit babic)
  • 1 kg varza alba
  • 5 rosii (sau 200 ml suc de rosii)
  • 150 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne:

Taie varza nu exagerat de subtire. Taie afumatura felii. Incalzeste jumatate de ulei intr-o cratita mare (wok) si prajeste putin afumatura. Adauga carnea si prajeste-o putin.

Adauga varza. Daca nu intra toata de prima oara, pune in cratita atat cat are loc, presara cu putina sare, pune capacul si asteapta cateva minute pana cand se inmoaie. Acum ai loc sa pui si restul de varza. Presara cu putina sare, pune capacul si fierbe mancarea la foc mic, cam 20 de minute.

In acest timp incalzeste cuptorul la 180 C.

Taie rosiile cubulete, sau felii subtiri. Adauga restul; de ulei si rosiile. Amesteca bine, pune capacul si mai fierbe 10 minute.

Pune toata mancarea intr-o forma termorezistenta si pune-o in cuptor pentru 15 minute, sau pana ce varza se rumeneste.

 Potriveste mancarea de sare si piper.

Mancarea de varza trebuie neaparat sa aibe langa ea mamaliga si un ardei iute.

TIPS-URI

1

De-a lungul anilor am mancat multa varza, asa ca va recomand sa o cumparati pe cea cu foaie fina, subtire, nu tipul de varza chinezeasca care se gaseste atat de mult pe la noi prin piete cu foaie groasa si dura.

Daca ti-a placut reteta noastra "La Multi Ani, dragi romani: Varza cu carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RuxyRux 1

01.12.2011, 17:18

Chiar o mancare romaneasca adevarata!!! La multi Ani!

Criss 1

01.12.2011, 18:51

Foarte buna!

Ina 1

01.12.2011, 21:21

tu nu stii sa gatesti romaneste, eu n-as sti sa gatesc asa putin..... ) Hai sa traim!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lucskos Kaposzta