Pui Vindaloo

de Brindusa in Pui, 13 Feb 2011 | 9171 vizualizari

 

Vindaloo este un curry din estul Indiei, din regiunea Goa. Prin partile acelea influentele Portugheze au atins atat modul de preparare (cu vin sau otet), cat si numele, care provine din "Carne de Vinha d' Alhos".

 

INGREDIENTE

  • 4 catei de usturoi, rasi fin
  • 1 lingurita turmeric, praf
  • 3 cm radacina de ghimbir, ras fin
  • 1 lingurita coriandru, praf
  • 1/2 lingurita chimion, praf
  • 1/2 lingurita chili, praf (sau dupa gust)
  • 1/2 lingurita fenugreek
  • sare dupa gust
  • 50 ml otet balsamic (sau alt otet )
  • 50 ml vin rosu
  • 1 cutie tomate taiate mic 
  • 100 ml apa
  • 400 g piept de pui, taiat bucati mici
  • 3 frunze de curry
  • 1 cartof mare, taiat cuburi
  • 2 cepe mari, tocate
  • 2 linguri ulei de porumb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Vindaloo:

  • Intr-un castron amesteca primele 12 ingrediente cu carnea si lasa la rece 2 ore.
  • Pune cartoful in apa rece cat sa-l acopere 
  • Intr-o tigaie mare incalzeste uleiul si prajeste ceapa si frunzele de curry la foc mediu 4 minute
  • Adauga carnea cu toata marinada si amesteca bine. Fierbe la foc mic 3-4 minute
  • Scurge cartofii si pune-i in tigaie.
  • Amesteca, si lasa la foc mic si acoperit pana ce carnea e moale (aproximativ 10 minute)
  • Serveste cu paine naan sau cu orez simplu. Presara patrunjel tocat inainte de a servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Vindaloo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui cu masline , in stil italian