Cassoulet – o mancare spectaculoasa

de Brindusa in Rata, 14 Ian 2011 | 11355 vizualizari

 

Aceasta e o mancare din sudul Frantei, unde este foarte bine cunoscuta. Pentru ca se face cu Confit de canard, adica rata, nici nu ma gandeam ca o sa pun gura pe asa ceva. Acum imi pare tare rau, pentru ca mancarea asta e atat de buna incat iti explodeaza papilele gustative cand o mananci prima oara.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe confit de canard
  • 600 g fasole uscata alba,curatata de impuritati
  • 500 g carne de porc grasa (spata, burta, sau altceva) taiata in patru
  • 1 foaie de dafin, 2 crengute de patrunjel
  • Cam 30 cm carnati facuti in casa (sau cumparati)
  • 4 cepe,taiate rondele
  • 3 catei de usturoi, taiati felii
  • 150 g bacon, felii subtiri
  • 10 linguri din grasimea de la confit de canard
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cassoulet – o mancare spectaculoasa:

Ziua 1

  • Pune la inmuiat fasolea. Cel mai bine e sa o lasi peste noapte.

 

Ziua 2

  • Scurge fasolea si pune-o la fiert impreuna cu carnea de porc, dafinul si patrunjelul. Apa sa fie cam cu 2 degete mai sus de fasole.
  • Fierbe la foc mic cam 45 -60 minute, fasolea sa fie putin moale.
  • Scurge fasolea si pastreaza apa.
  • Taie carnea de porc in cubulete si pune-o deoparte.
  • Incalzeste cele 10 linguri de grasime si prajeste in ea carnatii.
  • Scoate carnatii pe o farfurie.
  • In tigaie pune ceapa, usturoiul si carnea de porc. Caleste pana ce ceapa devine moale si maronie.
  • Pune amestecul din tigaie intr-un blender si fa din el un piure.
  • Incalzeste cuptorul la 180 C (mediu)
  • Tapeteaza cu feliile de bacon o forma din ceramica sau sticla termorezistenta (sau orice poate fi bagat la cuptor).
  • Pune ½ din fasole. Deasupra pune 1/2din carnati, Confit de canard (pulpele de rata) si ½ din piureul din blender.
  • Acopera cu ¼ din fasole. Pune restul de carnati si piure. Acopera cu restul de fasole
  • Toarna din lichidul in care a fiert fasolea, atat cat sa acopere putin mancarea.
  • Pastreaza la frigider o cana din lichid
  • Pune totul la cuptor pentru o ora
  • Da focul la mic 140 C si mai lasa o ora
  • Raceste si da la frigider peste noapte

 

Ziua 3

  • Incalzeste cuptorul la180 C (mediu)
  • Cu o lingura fa o gaura in mijlocul fasolei si toarna lichidul pe care l-ai pastrat la frigider
  • Lasa la cuptor cam o ora, dupa care serveste la masa.

TIPS-URI

1

Pentru ca dureaza mai multe zile, eu am inceput vineri seara si duminica la pranz era gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cassoulet – o mancare spectaculoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Brindusa 1

16.01.2011, 10:32

Miuta, Laly, Mamaie, multumesc

adry88 1

23.05.2011, 21:41

alinutzika 1

05.09.2011, 15:08

noua ne aducea tatal meu cassoulet din Franta, la conserva. Era foarte buna si f ieftina. Si acum mai am o conserva.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval