N-ar fi prima oara cand folosesc hreanul, pentru ca in familia mea se mananca destul de mult. Il folosesc la salata de sfecla rosie, alaturi de rasolul de vita si chiar cu peste. Pentru provocarea "Dulce Romanie" din luna aceasta am vrut sa fac ceva mai special, asa ca m-am documentat indelung si am ales sa alatur carnea de vita brezata in vin rosu cu niste galuste fragede cu hrean. Ceea ce a iesit din asta e mai presus de cuvinte. Trebuie neaparat s-o incercati, pentru ca e foarte usor de facut si are un gust minunat.
Incalzeste cuptorul la 180 C.
Intr-o tigaie incalzeste uleiul. Da carnea usor prin faina (scutura faina in exces) si aureste-o in ulei. Scoate carnea pe o farfurie.
In acelasi ulei pune ceapa si las-o pana cand incepe sa se aureasca. Adauga si usturoiul pentru un minut, apoi scoate-le pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie pune ciupercile si caleste-le putin
Intr-o forma termorezistenta (sau chiar intr-o tava) pune carnea, ceapa si ciupercile. Sareaza si pipereaza. Toarna vinul si pune crenguta de rozmarin rupta in cateva bucati.
Pune totul in cuptor, pentru 2-3 ore, pana ce carnea devine moale si frageda.
Pentru galuste amesteca untul cu faina, praful de copt si hreanul. Adauga putina sare. Daca nu se formeaza o coca, pune cate o lingurita de apa rece, pana ce toate ingredientele se leaga. Din aceasta coca fa 8- 12 bilute. Pune-le in tava, deasupra mancarii si mai lasa-le la cuptor cam 25 de minute, pana ce se auresc.
Serviti 2-3 bucati de carne, cu sos de legume si 2-3 galuste.