Vanatul, inainte de a fi gatit, are nevoie de putina pregatire. In linii mari ea arata asa:
- Mai intai se scot toate intestinele imediat dupa ce a fost adus acasa, dar nu se scoate blana. Se lasa cam 3 zile afara, la rece, agatat cu capul in jos, la fezandat.
- Se da jos blana si se taie in bucati - capul nu se foloseste
- Pune iepurele taiat in bucati intr-un castron si adauga toate ingredientele de bait. Acopera si lasa in frigider 2 zile
- Incalzeste cuptorul la 190 C.
- Strecoara baitul si pastreaza zeama.
- Pune carnea intr-o tava si cresteaza fiecare bucata in cateva locuri. In fiecare crestatura pune o bucata de slaninuta si un catel de usturoi. Sareaza usor si pune un pahar de apa.
- Pune la cuptor 60 minute, pana carnea se inmoaie
- Pune in tava 300 ml din zeama de bait si lasa la cuptor pana ce carnea este moale cand o intepi cu furculita.
- Pastreaza restul de zeama de bait ca sa o folosesti cand reincalzesti friptura.
- Serveste friptura cu garnitura de cartofi natur si sosul format in tava.