Spanac cu pui... sau fara

de Brindusa in Pui, 18 Mar 2011 | 6469 vizualizari

 

Dupa iarna asta lunga si rece, organismul meu plange dupa ceva verdeturi. Am fost ieri in piata si am gasit niste spanac frumos, tocmai bun pentru mancarica asta. Daca o faceti fara carne si puneti apa in loc de lapte, poate fi foarte bine mancata in post

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg spanac, curatat
  • 5 linguri cu ulei de masline
  • 10 catei de usturoi, curatati
  • 50 ml lapte (sau apa)
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Optional: 1 lingura smantana
  • sare dupa gust
  • optional: 300 g piept de pui dezosat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu pui... sau fara:

  • Taie felii 5 catei de usturoi. Pe ceilalti fa-i piure.
  • Incalzeste uleiul si prajeste putin usturoiul felii. Pune spanacul si da focul mic
  • Lasa pana ce spanacul e fiert. Cu ajutorul unui cutit taie putin spanacul. Daca iti place foarte mic, il poti mixa.
  • Amesteca amidonul cu laptele, ca sa se dizolve. Pune amestecul in spanac si amesteca bine. Lasa sa dea 2-3 clocote. 
  • Adauga piureul de usturoi, smantana si potriveste de sare
  • Daca vrei sa pui si carne, pregateste pieptul de pui la gratar si pune-l in spanac.
  • Mai lasa sa fiarba 5 minute. 
  • Se serveste cald sau rece
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu pui... sau fara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui in sos tiganesc