Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin

de Brindusa in Vita, 13 Feb 2013 | 5301 vizualizari

 

Tocanita asta am facut-o la repezeala. Imi ramasesera cateva bucati de muschi de vita, si nu putem sa irosesc asa bunatate de carne. Prin urmare ce-am gasit prin frigider si camara, aia am adugat: praz, morcovi, cartofi, salvie si rozmarin. Nu-i asa ca totul e bine cand aromele se combina cu bine? Cateva picaturi de vin, si toata lumea-i fericita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vita, taiata bucati
  • 2 morcovi, taiati cuburi
  • 3 cartofi fierti, taiati cuburi
  • 1 ceapa, toacata
  • 2 fire de praz, partea alba
  • 4 linguri cu ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • 1 ramurica de rozmarin
  • cateva frunze de salvie
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin:

Intr-o cratita se incalzeste uleiul. Carnea  stersa bine de umezeala se aureste in ulei pe toate partile. Se adauga ceapa si se amesteca bine. Se lasa putin sa se aureasca si aceasta. Se adauga prazul taiat rondele, se pune putina sare si se acopera cratita. Se lasa 10 minute sa fiarba la foc mic. Se adauga morcovii, vinul si plantele aromate. Se pune cratita in cuptorul incalzit la 180 C.

Dupa jumatate de ora se verifica sa nu fi scazut lichidul. Daca a scazut se pune cate putina apa. Carnea se lasa la cuptor cam o ora, pana devine moale. Cu 10 minute inainte de a fi gata, se adauga si cartofii fierti in prealabil. Se amesteca usor, se sareaza si se pipereaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vita cu praz, aromatizata cu salvie si rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (10)

Brindusa 1

14.02.2013, 20:14

mersic fetelor

Sim0na 1

14.02.2013, 20:53

Mancarea facuta din.. repezeala, iese intotdeauna cea mai buna!

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 07:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Vitel in sos picant