1.Am frecat untul/margarina cu zaharul pana a devenit ca o crema.
2.Apoi am pus faina cernuta,in ploaie,si am continuat sa mestec pana se incorporeaza bine.
3.Am uns tava de cuptor cu unt/margarina si am incins cuptorul 170°.Am pus totul intr-un pos,si am inceput sa fac floricele.Le-am...
1.Am pus la fiert cartofii si ouale (in doua craticioare separate)cu putina sare.Cand s-au fiert le-am pus la racit.
2.Am taiat fasii ceapa,am taiat ardeiul cubulete potrivite,am pus maslinele la scurs.
3.Cand s-au racit cartofii si ouale,le-am curatat de coaja.Cartofii i-am taiat cubulete...
1.Am pus apa cu sare la fiert,in care am fiert cerealele.Cand s-au fiert le-am scurs,le-am clatit cu apa rece si le-am lasat sa se scurga bine.
2.Intr-o tigaie am inabusit mazarea cu putin ulei si sare,pana s-au inmuiat.
3.Am pus la scurs nautul si porumbul si am scurs zeama de la o...
1. Am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba apa,am adaugat pasta.Cand s-a fiert am catit-o cu apa rece si am pus-o la scurs si am lasat sa sa raceasca.
2.Am taiat ceapa pestisori,am spalat rosiile chery si le-am taiat in doua,am spalat rucola si am pus-o la scurs.
3.Intr-un bol...
Blatul:
1.Separam albusurile de galbenusuri.
2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul.
3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem.
4.Punem in ploaie faina si praful de...
1.Am spalat carnea,am dezosat-o ,am condimentat-o cu sare,piper si usturoi praf,apoi am batut-o cu batatorul de carne.Le-am pus in frigider.
2.Am curatat si spalat legumele.Le-am tocat marun si le-am pus pe toate intr-o tigaie la calit,impreuna cu mazarea,cu putin ulei si sare.
3.Cand s-au...
1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar.
2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare.
3.Am incins cuptorul 170°.
4.Am intins aluatul de foietaj,i-am facut o margine de 1cm,,am facut...
1.Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi.Am tocat ceapa mai mare.Am taiat painea bucatele.Usturoiul l-am tocat mai marunt.
2.Intr-un robot puneti carnea,paine,ceapa,usturoiul,sos-ul de soia.mustarul,sare si le dam pe toate prin robot pana se amesteca bine pana devine ca o...
1. Am spalat carnea.am taiat-o circa 3-4cm si am pus-o intr-o tigaie la prajit,fara ulei.Am pus capac.
2. Am curatat legumele,le-am spalat si am tocat ceapa si ardeiul marunt,ceapa verde rondele si le-am pus in tigaie dupa ce s-a facut carnea putin.Am sarat si am piperat,am pus capac si am...
1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta.Cand s-a fiert am clatit-o cu apa rece si am lasat-o la scurs.
2.Intre timp am spalat pieptul de pui,l-am taiat bucatele mici circa 2 cm si le-am pus la prajit in putin ulei de masline,cu putina sare si piper.
3.Intr-o...
Am spalat dovleceii si i-am taiat rondele circa 1 cm.
Am taiat carnati tot cam 1 cm si am inceput sa fac frigaruii.
Le-am condimentat cu sare si piper.
Am incins tigaia grill si le-am pus in tigaie,la foc mic.La inceput am pus capac,cam 10 minute sa se inmoaie dovleceii.Le-am intors pe...
1.Am spalat costitele,le-am condimentat si le-am pus intr-o tava.
2.In tava am pus crengutele de rozmarin,usturoi,vin si o cana mare de apa.Le-am dat la cuptor la 170°timp de 2 ore,acoperit cu o folie de aluminiu.
3.Le-am intors din cand in cand.
Serviti calde cu mujdei de usturoi si...
1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu putin ulei.
2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam legumele, punem putina sare si mai lasam 10 minute, cu capac, la foc potrivit....
1.Incingem cuptorul la 170°.
2.Batem ouale cu sare si nucsoara,cu ajutorul unui tel.Adaugam parmezan si mai batem putin.
3.Intr-o tava de 36 cm pe 27 cm,punem hartie de copt si punem compozitia obtinuta.Bagam la cuptor pentru 12-15 minute.
4.Cand e gata,o scoatem si o invartim si...
Pregatim Blatul:
1.Se separa albusurile de galbenusuri.
2.Se bat albusurile cu un praf de sare.
3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar.
4.Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine...
1.Am spalat ciresele,le-am scos samburi si le-am taiat in doua.
2.Intr-o oala inalta,ca sa nu sara stropi cand fierbe,am pus ciresele,zaharul amestecat cu gelfix si am amestecat.
3.Am pus oala pe foc si cand a inceput sa fiarba,am inceput sa mestec cu o lingura de lemn ,la foc mare,timp de...
1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos.
2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si i-am stors.Am curatat si morcovul pe care l-am dat pe razatoarea mica.Am spalat mararul si patrunjelul...
Punem o tigaie la incins cu ulei de maspine si catel de usturoi curatat.
Cupatam ciupercile,le spalam si le taiem rondele.Le punem in tigaie la foc mic,cu putina sare,si lasam pana scade toata zeama de la ciuperci.
Spalam patrunjelul,il tocam marunt si punem peste ciuperci.Mai lasam 5...
Laptele,zaharul,margarina,sare si esenta de vanilie se pun intr-o olicica si se pune la foc pana se topeste margarina.
Faina si ouale,le punem intrun bol si mestecam cu blanderul,apoi adaugam si compozitia din olicica si continuam sa mestecam cu blanderul,pana se amesteca toate ingredientele....
1.Ingingem cuptorul.Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul amestecat cu cafeaua,cate o lingura si continuam sa batem.
2.Continuam sa batem pana cand se obtine o spuma foarte tare.
3.Punem hartie de copt intr-o tava si cu ajutorul unui pos cu sprit facem forme de bezele.Dam la cuptor la...
Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.
Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu...
Incingem cuptorul la 70°.Spalam carnea o punem in tava cu putin ulei de masline,condimentam carnea cu sare,piper si usturoi praf,crenguta de rozmarin,vinul si paharul de apa si dam la cuptor pentru 30 de minute,acoperit cu o folie de aluminiu.
Intre timp pregatim legumele:le curatam,le...
Pregatirea aluatului:
Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.
Pregatirea umpluturii:
Vinetele le curatam...
1.Intr-un bol puneti ingredientele:spanac,ricotta,smantana,1 ou,sare,piper,nucusoara si mestecati.
2.Intindeti discul de aluat si taiati 8 triunghiuri.Impartiti umplutura,puneti si feliuta de cascaval afumat,se fac cornuletele,le ungeti cu un galbenus de ou si le dati la cuptor la 180°...
Pregatim crema:
1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel.
2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe...
1.Spalam copanelele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline si doi catei de usturoi.Dupa ce s-au prajit bine pe toate partile,le punem intr-o tava si le dam la cuptor,180°.
2.Intre timp spalam legumele,pastaile le taiem extremitatile si le rupem in doua sau trei (depinde de...
Bateti untul moale cu zaharul,pana devine cremos.
Adaugati rand pe rand ouale,apoi faina si praful de copt.Continuati sa mestecati.
Puneti si fructele confiate si mestecati.Incingeti cuptorul la 170°,puneti aluatul in forme si dati la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!!!
1.Curatam legumele si le tocam marunt.Calim ceapa impreuna cu usturoiul.Adaugam morcovii si ardeii,iar apoi ciupercile.Se pune sare,piper si se acopera cu un capac pana se fac legmle.Trebuie sa scada zeama de la ciuperci.Cand e gata adaugam mararul si patrunjelul tocat...
1.Spalam pastaii ii curatam si ii taiem in 3 sau in 4.
2.Curatam ceapa si ardeiul si tocam marunt si ii punem la calit cu ulei de masline.Dupa aceea adaugam pastaile,punem apa cat cuprinde suprafata pastailor,cubul de legume,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 30-45 de minute.Mestecati...
1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs.
2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine.
3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet.
4.Facem...
Fursecuri fragede cu ciocolata
1.Am frecat untul/margarina cu zaharul pana a devenit ca o crema. 2.Apoi am pus faina cernuta,in ploaie,si am continuat sa mestec pana se incorporeaza bine. 3.Am uns tava de cuptor cu unt/margarina si am incins cuptorul 170°.Am pus totul intr-un pos,si am inceput sa fac floricele.Le-am...
Salata orientala
1.Am pus la fiert cartofii si ouale (in doua craticioare separate)cu putina sare.Cand s-au fiert le-am pus la racit. 2.Am taiat fasii ceapa,am taiat ardeiul cubulete potrivite,am pus maslinele la scurs. 3.Cand s-au racit cartofii si ouale,le-am curatat de coaja.Cartofii i-am taiat cubulete...
Salata de cereale (2)
1.Am pus apa cu sare la fiert,in care am fiert cerealele.Cand s-au fiert le-am scurs,le-am clatit cu apa rece si le-am lasat sa se scurga bine. 2.Intr-o tigaie am inabusit mazarea cu putin ulei si sare,pana s-au inmuiat. 3.Am pus la scurs nautul si porumbul si am scurs zeama de la o...
Salata cu paste
1. Am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba apa,am adaugat pasta.Cand s-a fiert am catit-o cu apa rece si am pus-o la scurs si am lasat sa sa raceasca. 2.Am taiat ceapa pestisori,am spalat rosiile chery si le-am taiat in doua,am spalat rucola si am pus-o la scurs. 3.Intr-un bol...
Tort Fluture
Blatul: 1.Separam albusurile de galbenusuri. 2.Batem albusurile spuma cu un varf de sare.Dupa aceea rand pe rand punem cate o lingura de zahar si continuam sa batem pana se topeste zaharul. 3.Adaugam pe rand cate un galbenus si continuam sa batem. 4.Punem in ploaie faina si praful de...
Pulpe dezosate si orez cu legume
1.Am spalat carnea,am dezosat-o ,am condimentat-o cu sare,piper si usturoi praf,apoi am batut-o cu batatorul de carne.Le-am pus in frigider. 2.Am curatat si spalat legumele.Le-am tocat marun si le-am pus pe toate intr-o tigaie la calit,impreuna cu mazarea,cu putin ulei si sare. 3.Cand s-au...
Tarta cu legume la gratar - reteta nr 100
1.Am incins o tigaie gril.Am spalat vanata si dovleacul,le-am taiat rondele circa 2-3mm si le-am facut pe gratar. 2.Am spalat si rosiile,le-am taiat 3-4 mm si le-am presarat cu sare. 3.Am incins cuptorul 170°. 4.Am intins aluatul de foietaj,i-am facut o margine de 1cm,,am facut...
Nuggets de Pui
1.Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi.Am tocat ceapa mai mare.Am taiat painea bucatele.Usturoiul l-am tocat mai marunt. 2.Intr-un robot puneti carnea,paine,ceapa,usturoiul,sos-ul de soia.mustarul,sare si le dam pe toate prin robot pana se amesteca bine pana devine ca o...
Ceafa de porc in sos de rosii
1. Am spalat carnea.am taiat-o circa 3-4cm si am pus-o intr-o tigaie la prajit,fara ulei.Am pus capac. 2. Am curatat legumele,le-am spalat si am tocat ceapa si ardeiul marunt,ceapa verde rondele si le-am pus in tigaie dupa ce s-a facut carnea putin.Am sarat si am piperat,am pus capac si am...
Paste la cuptor cu piept de pui si legume
1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta.Cand s-a fiert am clatit-o cu apa rece si am lasat-o la scurs. 2.Intre timp am spalat pieptul de pui,l-am taiat bucatele mici circa 2 cm si le-am pus la prajit in putin ulei de masline,cu putina sare si piper. 3.Intr-o...
Frigarui de dovlecei si carnati de curcan la gratar
Am spalat dovleceii si i-am taiat rondele circa 1 cm. Am taiat carnati tot cam 1 cm si am inceput sa fac frigaruii. Le-am condimentat cu sare si piper. Am incins tigaia grill si le-am pus in tigaie,la foc mic.La inceput am pus capac,cam 10 minute sa se inmoaie dovleceii.Le-am intors pe...
Costite de porc la cuptor
1.Am spalat costitele,le-am condimentat si le-am pus intr-o tava. 2.In tava am pus crengutele de rozmarin,usturoi,vin si o cana mare de apa.Le-am dat la cuptor la 170°timp de 2 ore,acoperit cu o folie de aluminiu. 3.Le-am intors din cand in cand. Serviti calde cu mujdei de usturoi si...
Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate
1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu putin ulei. 2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit putin carnea, adaugam legumele, punem putina sare si mai lasam 10 minute, cu capac, la foc potrivit....
Rulada de omleta
1.Incingem cuptorul la 170°. 2.Batem ouale cu sare si nucsoara,cu ajutorul unui tel.Adaugam parmezan si mai batem putin. 3.Intr-o tava de 36 cm pe 27 cm,punem hartie de copt si punem compozitia obtinuta.Bagam la cuptor pentru 12-15 minute. 4.Cand e gata,o scoatem si o invartim si...
Tort cu Crema de Sampanie
Pregatim Blatul: 1.Se separa albusurile de galbenusuri. 2.Se bat albusurile cu un praf de sare. 3.Se adauga o lingura de zahar si se bate spuma pana ce se topeste zaharul si apoi se adauga urmatoarea lingura de zahar. 4.Peste spuma obtinuta se adauga cate un galbenus si se bate bine...
Dulceata de cirese
1.Am spalat ciresele,le-am scos samburi si le-am taiat in doua. 2.Intr-o oala inalta,ca sa nu sara stropi cand fierbe,am pus ciresele,zaharul amestecat cu gelfix si am amestecat. 3.Am pus oala pe foc si cand a inceput sa fiarba,am inceput sa mestec cu o lingura de lemn ,la foc mare,timp de...
Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti
1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos. 2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si i-am stors.Am curatat si morcovul pe care l-am dat pe razatoarea mica.Am spalat mararul si patrunjelul...
Ciuperci Champignons Sotate sau cu patrunjel (Ciuperci Champignons Trifolate)
Punem o tigaie la incins cu ulei de maspine si catel de usturoi curatat. Cupatam ciupercile,le spalam si le taiem rondele.Le punem in tigaie la foc mic,cu putina sare,si lasam pana scade toata zeama de la ciuperci. Spalam patrunjelul,il tocam marunt si punem peste ciuperci.Mai lasam 5...
Clatite cu Banane,Mango si Nutella
Laptele,zaharul,margarina,sare si esenta de vanilie se pun intr-o olicica si se pune la foc pana se topeste margarina. Faina si ouale,le punem intrun bol si mestecam cu blanderul,apoi adaugam si compozitia din olicica si continuam sa mestecam cu blanderul,pana se amesteca toate ingredientele....
Bezele cu cafea
1.Ingingem cuptorul.Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul amestecat cu cafeaua,cate o lingura si continuam sa batem. 2.Continuam sa batem pana cand se obtine o spuma foarte tare. 3.Punem hartie de copt intr-o tava si cu ajutorul unui pos cu sprit facem forme de bezele.Dam la cuptor la...
Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel
Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos. Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu...
Cotlete de porc cu legume la cuptor
Incingem cuptorul la 70°.Spalam carnea o punem in tava cu putin ulei de masline,condimentam carnea cu sare,piper si usturoi praf,crenguta de rozmarin,vinul si paharul de apa si dam la cuptor pentru 30 de minute,acoperit cu o folie de aluminiu. Intre timp pregatim legumele:le curatam,le...
Cornulete cu Vinete
Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul,adaugam putin lapte si lasam sa stea putin.Intr-un castron mare punem faina,sarea,drojdia,untul topit si laptele.Framantam bine,acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca. Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam...
Cornulete cu spanac si ricotta
1.Intr-un bol puneti ingredientele:spanac,ricotta,smantana,1 ou,sare,piper,nucusoara si mestecati. 2.Intindeti discul de aluat si taiati 8 triunghiuri.Impartiti umplutura,puneti si feliuta de cascaval afumat,se fac cornuletele,le ungeti cu un galbenus de ou si le dati la cuptor la 180°...
Rulada cu ciocolata si cirese
Pregatim crema: 1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel. 2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe...
Copanele de pui cu Fasole pastai si Morcov la Cuptor
1.Spalam copanelele si le prajim intr-o tigaie cu ulei de masline si doi catei de usturoi.Dupa ce s-au prajit bine pe toate partile,le punem intr-o tava si le dam la cuptor,180°. 2.Intre timp spalam legumele,pastaile le taiem extremitatile si le rupem in doua sau trei (depinde de...
Mini Muffin cu Fructe confiate (fructe de padure)
Bateti untul moale cu zaharul,pana devine cremos. Adaugati rand pe rand ouale,apoi faina si praful de copt.Continuati sa mestecati. Puneti si fructele confiate si mestecati.Incingeti cuptorul la 170°,puneti aluatul in forme si dati la cuptor pentru 15-20 de minute. Pofta buna!!!
Rulouri din cotlet de porc umplute cu ciuperci in sos de rosii si pireu de cartofi
1.Curatam legumele si le tocam marunt.Calim ceapa impreuna cu usturoiul.Adaugam morcovii si ardeii,iar apoi ciupercile.Se pune sare,piper si se acopera cu un capac pana se fac legmle.Trebuie sa scada zeama de la ciuperci.Cand e gata adaugam mararul si patrunjelul tocat...
Fasole pastai scazute cu usturoi
1.Spalam pastaii ii curatam si ii taiem in 3 sau in 4. 2.Curatam ceapa si ardeiul si tocam marunt si ii punem la calit cu ulei de masline.Dupa aceea adaugam pastaile,punem apa cat cuprinde suprafata pastailor,cubul de legume,acoperim cu un capac si lasam sa fiarba cam 30-45 de minute.Mestecati...
Prajitura cu Cirese
1.Spalam ciresele,scoatem samburii si ii lasam la scurs. 2.Se dizolva praful de copt in lapte.Se amesteca toate ingredientele si se framanta bine. 3.In tava cu hartie de copt se intinde bine aluatul.Punem si ciresele pe deasupra si se presara cele doua linguri de gris sau pesmet. 4.Facem...