Fursecuri fara zahar

de Alina26 in Dulciuri, 23 Dec 2014 | 7739 vizualizari

 

Reteta am preluat-o de pe internet si am înlocuit faina alba cu cea integrala.
http://greensugar.ro/retete/fursecuri-de-post-fara-zahar/

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina integrala
  • 4 lg indulcitor
  • 180 g margarina cu 80% grasime sau unt de cocos
  • 20 gr cacao
  • 20 ml suc de portocale rece
  • 1 esenta de rom
  • 1 esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • coaja rasa de la o portocala
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fara zahar:

Împărțim ingredientele in doua astfel:

-intr-un bol (sau direct in robot), punem 150g faina, jumătate din bicarbonat de sodiu, 2 linguri de indulcitor, 90g margarină sau unt de cocos, coaja rasa de portocala, esenta de vanilie si 10 ml suc de portocala (eu am stors portocala).Framantam un aluat omogen. (Sau il dati pe robot, și il mai frământați putin la mana).Mai adaugati faina daca e prea moale.

-in alt bol punem restul ingredientelor ramse:faina și bicarbonatul rămas, cacaoa, indulcitorul, margarina, esenta de rom si sucul de portocale. Framantam bine un aluat omogen si le dam pe amândouă la rece pentru jumătate de oră. 

Intindem fiecare aluat cu sucitorul,apoi punem aluat alb peste cel negru  și le mai intindem putin. Invartim aluatul si cu ajutorul unui cutit bine ascuțit taiem rondele de circa jumătate de centimetru. 

Le asezam pe o tava tapetata cu hârtie de copt si dam la cuptorul încins , pentru 30-40 de minute la foc potrivit. 

Din restul aluatului rămas puteti face niste fursecuri cum am facut eu.

Lasati sa se raceasca si apoi le serviti.

Poftă buna.

 

TIPS-URI

1

Puteti folosi faina normala.

2

Și in loc de indulcitor inlocuiti cu zahar circa 50-100 g.

3

Daca vreti le puteti pudra cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fara zahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti "occhio di bue"