1.Pregatim carne:spalam pieptul si il taiem cubulete potrivite si o condimentam cu sare.piper si usturoi praf..Taiem si carnati circa 2cm.
2.Spalam si legumele si dovleceii ii taiem rondele de 1cm si ardeii bucati mai maricele.
3.Facem frigaruii,dupa preferintele fiecaruia.Nu este o...
1.Spalati capsunele,le taiati in 4 si le stropiti cu zeama de lamaie.
2.Mixati margarina cu zaharul,dupa care adaugati cele 3 oua rand pe rand.
3.Dupa aceea adaugati faina cernuta si praful de copt.Incalziti cuptorul la 170°.
4.Varsati continutul intr-o tava rotunda de 22cm...
1.Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele si smantana la o temperatura de 74°C,tineti sub control folosind un termomeru.Nu lasati sa ajunga temperatura mai mare.Opriti focul si adaugati otetul,apoi mestecati timp de 30 de secunde.Adaugati si sarea amestecand inca 30 de secunde.Acoperiti cu un...
1.Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit.Spalam pieptul si il taiem cubulete potrivite.Dupa ce s-a inmuiat ceapa,adaugam pieptul de pui,saram,piperam si lasam la foc pana se face pieptul.
2.Curata si spalam ciupercile si le taiem...
1.Curatam si tocam toate legumele si le punem la inabusit,intr-o tigaie cu putin ulei si sare.Dupa ce s-au inmuiat putin legumele,adaugam orezul apoi sosul de rosii.Mai lasam 5 minute pe foc.Lasam sa raceasca.
2.Spalam ardeii,facem cate un capacel,curatam de samburi si ii punem deoparte....
Intr-un bol punem faina si in mijlocul acesteia punem,zaharul,sarea,drojdia,apa si incepem sa framantam pana cand acest aluat se ia de pe maini.Puteti sa va ungeti putin mainile cu ulei.Lasati aluatul sa creasca,acoperit cu un prosop curat,pana isi dubleza volumul.
Dupa ce a crescut...
1.Spalam vinetele le taiem fasii de circa 1cm,le presaram cu sare si le punem la scurs timp de 30 de minute.Dupa aceia le punem pe servetele sa absoarbe toata apa.
2.Pregatim sosul de rosii:punem o tigaie la incins cu un catel de usturoi curatat si zdrobit,dupa care il scoatem mai...
Incingem cuptorul 200°,spalam cartofii ii punem la copt,aproape o ora.Cand s-au copt punem cartofii intr-un prosop curat si ii lasam 10 minute, sa se inmoaie coaja.
Punem o tigaie grill la incins.Spalam carnea,o condimentam si o batem putin,cu batatorul pentru carne.Apoi o prajim la foc...
Blatul:
-se pune apa la fiert cu margarina si putina sare
-cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat.
-nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca
-cand compozitia s-a racit adaugam rand...
Spalam telina si o taiem in 3-4 bucatele mai mici.Punem la scurs pe servetele.
Pregatim crema de branza:intr-un bol punem gorgonzola dulce(ce cu mascarpone),philadelphia si putina sare si mestecam bine.
Cu o lingurita luam cate putina branza si umplem barcutele.Nu trebuie sa fie la nivel cu...
1.Punem o olicica cu apa si sare la fiert.Spalam sparanghelul si il curatam in felul urmator:taiem partea alba (cea mai dura) si cu peeler legume curatam aproape o jumatate din sparanghel.Cand fierbe apa punem sparanghelul la fiert timp de 5 min.Cand s-a racit punem la scurs si la racit,apoi ii...
Pregatim blatul:
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal....
1.Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta si lasam sa fiarba.Cand a terecut timpul de firbere (precizat pe ambalaj),scurgem pasta,o clatim cu apa rece si lasam la scurs.
2.Intre timp punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline,usturoiul curatat si zdrobit si...
Punem o tigaie la incins cu putin ulei.Taiem prosciutto (sunca) cubulete si le punem la prajit.Tocam si ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Lasam sa se caleasca la foc potrivit.
Sparanghelul il curatam in felul urmator:taiem partea alba si cu peeler legume curata aproape jumatate din...
Spalam dovleceii, ii taiem circa 2-3 mm si ii punem la prajit intr-o tigaie antiaderenta incinsa bine (fara ulei). Saram fiecare felie de dovlecel.
Spalam pieptul de pui si taiem ca pentru snitele,le batem si le condimentam cu sare,piper si usturoi praf.
Pregatim rulourile: intindem felia...
Fierbeti fasolea.Cand a fiert o puneti la scurs si la racit.
Curatam ceapa,o taiem petisori sau rondele,o punem intr-un bol si punem otet cat cuprinde.Acoperim si lasam o ora.
Cand s-a racit fasolea punem intr-un bol impreuna cu maslinele taiate rondele,tonul scurs de ulei,ceapa...
Fierbem fasolea timp de aproape doua ore...sau cat este nevoie.Punem la scurs si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit fasolea o dam prin robot.Curatam si ceapa si o tocam marunt (puteti sa o dati prin robot).
Punem intr-un bol ceapa tocata,fasolea,sare,piper,maioneza si mestecam....
Spalam creveti si ii curatam.Dupa ce i-ati curatat,cu un cutit taiati pe spate si scoateti "dunga" aia neagra,pentru ca e amara.Dupa ce ati terminat de curatat,puneti crevetii intr-un bol cu apa si sare mare si ii lasati 10 minute.Dupa care ii puneti la scurs.
Intindeti creveti pe...
Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta la fiert.Cand s-a fiert punem la scurs si o clatim cu apa rece.
Intre timp punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline,taiem pieptul de pui bucatele subtiri circa 2cm si punem la prajit.Curatam si ciupercile,le spalam si le...
Pregatim copanelele:le spalam,le condimentam cu sare,piper,usturoi praf si le punem intr-o tava.Adaugam crengutele de rozmarin si frunzele de salvie,putin ulei de masline si un pahar de apa si dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180°.Le intoarcem o data.
Intre timp punem o tigaie la...
Pregatim umplutura: curatati ciupercile si le taiati felii subtiri.Puneti o tigaie la incins cu ulei de masline si puneti ciupercile.Cand sunt gata le scoateti si in aceiasi tigaie caliti ceapa si usturoiul tocat marunt.Cand s-a inmuiat putin ceapa,adaugati ciupercile,patrunjelul si busuiocul...
Se pun intr-o cratita,pe foc,margarina,laptele,zaharul,cacaoa si se dau in clocot.Se da deoparte si se lasa sa se raceasca.
Cand s-a racit se adauga galbenusurile si se mixeaza.Dupa aceea se adauga praful de copt si faina in ploaie.Continuam sa mixam.
Se bat albusurile spuma si se adauga la...
Spalam pieptul de pui,il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline.Curatam ceapa,o taiem si o punem in tigaie,dupa ce s-a prajit putin pieptul de pui.
Intre timp spalam ardeii si ii taiem mai mare.Spalam si ciupercile si le taiem felii.Ardeii si ciupercile le...
Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti si le lasati sa se scurga apa.
Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul...
Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem spaghetele la fiert.
Intr-o tigaie punem ulei de masline si zeama de la lamaie si o punem pe foc.Punem tonul scurs si lasam 2-3 minute.Luam de pe foc.
Tocam patrunjelul marunt.Scurgem pasta,punem tigaia pe foc,adaugam...
Punem o oala cu ulei de masline la incins.
Spalam prazul si taiem rondele numai partea alba,fara frunze.Punem la calit.
Dupa ce s-a calit adaugam mazarea,crenguta de rozmarin si apa cat cuprinde nivelul mazarei.Mestecam si lasam sa fiarba 10-15 minute.(Cat este indicat pe punga de mazare)....
Pentru aluat aveti acelasi stil de preparare ca la reteta "Clatite cu Nutella": http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-nutella-45079.html .
Intr-un bol puneti,branza de vaci,smantana,zaharul,esentele si mestecati.
Dupa ce ati facut toate clatitele,ungeti o tava cu putin ulei...
1.Intr-un recipient de plastic (sau aluminiu)punem carnea,o saram,piperam,praf de usturoi si iaurt.Aceasta o lasam la macerat pana cand veti face snitelele.(eu le-am pus cu o seara inainte)
2.Puneti o tigaie la incins cu ulei si intre timp puneti intr-un castron fulgi,pe care ii mai zdrobiti...
1. Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Taiem ceapa marunt si o punem la calit.
2. Spalam dovleceii,ii taiem cubulete (lasam o jumatate de dovleaca,care il punem pe deasupra taiat rondele) si ii punem la calit.Cand s-au prajit putin stingem focul si ii transferim intr-un bol sa se...
Intr-un bol punem oua si le batem cu zahar si putina sare.
Adaugam treptat laptele,apoi faina....iar lapte, iar faina....pana ajungeti la consistenta dorita.
Incingeti o tigaie si ungeti cu putin ulei.Puneti aluat si incepeti sa faceti clatitele.
Ungeti cu nutella doar pe o jumatate de...
Frigarui la cuptor
1.Pregatim carne:spalam pieptul si il taiem cubulete potrivite si o condimentam cu sare.piper si usturoi praf..Taiem si carnati circa 2cm. 2.Spalam si legumele si dovleceii ii taiem rondele de 1cm si ardeii bucati mai maricele. 3.Facem frigaruii,dupa preferintele fiecaruia.Nu este o...
Tarta pufoasa cu capsuni
1.Spalati capsunele,le taiati in 4 si le stropiti cu zeama de lamaie. 2.Mixati margarina cu zaharul,dupa care adaugati cele 3 oua rand pe rand. 3.Dupa aceea adaugati faina cernuta si praful de copt.Incalziti cuptorul la 170°. 4.Varsati continutul intr-o tava rotunda de 22cm...
Supa de cartofi cu zer
1.Intr-o oala pe foc mic aduceti laptele si smantana la o temperatura de 74°C,tineti sub control folosind un termomeru.Nu lasati sa ajunga temperatura mai mare.Opriti focul si adaugati otetul,apoi mestecati timp de 30 de secunde.Adaugati si sarea amestecand inca 30 de secunde.Acoperiti cu un...
Piept de pui cu ciuperci champignons si smantana
1.Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Tocam ceapa si usturoiul marunt si o punem la calit.Spalam pieptul si il taiem cubulete potrivite.Dupa ce s-a inmuiat ceapa,adaugam pieptul de pui,saram,piperam si lasam la foc pana se face pieptul. 2.Curata si spalam ciupercile si le taiem...
Ardei umpluti
1.Curatam si tocam toate legumele si le punem la inabusit,intr-o tigaie cu putin ulei si sare.Dupa ce s-au inmuiat putin legumele,adaugam orezul apoi sosul de rosii.Mai lasam 5 minute pe foc.Lasam sa raceasca. 2.Spalam ardeii,facem cate un capacel,curatam de samburi si ii punem deoparte....
Painite Integrale
Intr-un bol punem faina si in mijlocul acesteia punem,zaharul,sarea,drojdia,apa si incepem sa framantam pana cand acest aluat se ia de pe maini.Puteti sa va ungeti putin mainile cu ulei.Lasati aluatul sa creasca,acoperit cu un prosop curat,pana isi dubleza volumul. Dupa ce a crescut...
Parmigiana de vinete
1.Spalam vinetele le taiem fasii de circa 1cm,le presaram cu sare si le punem la scurs timp de 30 de minute.Dupa aceia le punem pe servetele sa absoarbe toata apa. 2.Pregatim sosul de rosii:punem o tigaie la incins cu un catel de usturoi curatat si zdrobit,dupa care il scoatem mai...
Ceafa de porc la gratar cu cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie
Incingem cuptorul 200°,spalam cartofii ii punem la copt,aproape o ora.Cand s-au copt punem cartofii intr-un prosop curat si ii lasam 10 minute, sa se inmoaie coaja. Punem o tigaie grill la incins.Spalam carnea,o condimentam si o batem putin,cu batatorul pentru carne.Apoi o prajim la foc...
Profiterol cu Crema de vanilie si Topping de ciocolata
Blatul: -se pune apa la fiert cu margarina si putina sare -cand fierbe,se da focul mai mic si se adauga toata faina si lasam compozitia pe foc pana cand s-a omogenizat. -nu uitati sa mestecati mereu,apoi se ia de pe foc si lasam sa se raceasca -cand compozitia s-a racit adaugam rand...
Barcute De Telina Alba umplute cu Gorgonzola
Spalam telina si o taiem in 3-4 bucatele mai mici.Punem la scurs pe servetele. Pregatim crema de branza:intr-un bol punem gorgonzola dulce(ce cu mascarpone),philadelphia si putina sare si mestecam bine. Cu o lingurita luam cate putina branza si umplem barcutele.Nu trebuie sa fie la nivel cu...
Tarta cu sparanghel
1.Punem o olicica cu apa si sare la fiert.Spalam sparanghelul si il curatam in felul urmator:taiem partea alba (cea mai dura) si cu peeler legume curatam aproape o jumatate din sparanghel.Cand fierbe apa punem sparanghelul la fiert timp de 5 min.Cand s-a racit punem la scurs si la racit,apoi ii...
Prajitura "Semiluna"
Pregatim blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra,se adauga margarina/untul rand pe rand continuand sa mestecati cu mixerul.Adaugati si esentele.Se adauga faina in ploaie si praf de copt.Continuati sa mestecati.Trebuie sa va iasa un aluat fraged putin mai moale decat cel normal....
Farfalle la Cuptor
1.Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta si lasam sa fiarba.Cand a terecut timpul de firbere (precizat pe ambalaj),scurgem pasta,o clatim cu apa rece si lasam la scurs. 2.Intre timp punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline,usturoiul curatat si zdrobit si...
Risotto cu sparanghel verde si prosciutto cotto
Punem o tigaie la incins cu putin ulei.Taiem prosciutto (sunca) cubulete si le punem la prajit.Tocam si ceapa marunt si o adaugam in tigaie.Lasam sa se caleasca la foc potrivit. Sparanghelul il curatam in felul urmator:taiem partea alba si cu peeler legume curata aproape jumatate din...
Rulouri de piept de pui umplut cu dovlecei
Spalam dovleceii, ii taiem circa 2-3 mm si ii punem la prajit intr-o tigaie antiaderenta incinsa bine (fara ulei). Saram fiecare felie de dovlecel. Spalam pieptul de pui si taiem ca pentru snitele,le batem si le condimentam cu sare,piper si usturoi praf. Pregatim rulourile: intindem felia...
Salata de fasole cu ton
Fierbeti fasolea.Cand a fiert o puneti la scurs si la racit. Curatam ceapa,o taiem petisori sau rondele,o punem intr-un bol si punem otet cat cuprinde.Acoperim si lasam o ora. Cand s-a racit fasolea punem intr-un bol impreuna cu maslinele taiate rondele,tonul scurs de ulei,ceapa...
Fasole batuta cu maioneza
Fierbem fasolea timp de aproape doua ore...sau cat este nevoie.Punem la scurs si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit fasolea o dam prin robot.Curatam si ceapa si o tocam marunt (puteti sa o dati prin robot). Punem intr-un bol ceapa tocata,fasolea,sare,piper,maioneza si mestecam....
Creveti Prajiti
Spalam creveti si ii curatam.Dupa ce i-ati curatat,cu un cutit taiati pe spate si scoateti "dunga" aia neagra,pentru ca e amara.Dupa ce ati terminat de curatat,puneti crevetii intr-un bol cu apa si sare mare si ii lasati 10 minute.Dupa care ii puneti la scurs. Intindeti creveti pe...
Penne cu piept de pui,ciuperci si smantana
Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem pasta la fiert.Cand s-a fiert punem la scurs si o clatim cu apa rece. Intre timp punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline,taiem pieptul de pui bucatele subtiri circa 2cm si punem la prajit.Curatam si ciupercile,le spalam si le...
Copanele de pui cu sos de ardei la cuptor
Pregatim copanelele:le spalam,le condimentam cu sare,piper,usturoi praf si le punem intr-o tava.Adaugam crengutele de rozmarin si frunzele de salvie,putin ulei de masline si un pahar de apa si dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180°.Le intoarcem o data. Intre timp punem o tigaie la...
Rosii umplute cu Ciuperci Champignons
Pregatim umplutura: curatati ciupercile si le taiati felii subtiri.Puneti o tigaie la incins cu ulei de masline si puneti ciupercile.Cand sunt gata le scoateti si in aceiasi tigaie caliti ceapa si usturoiul tocat marunt.Cand s-a inmuiat putin ceapa,adaugati ciupercile,patrunjelul si busuiocul...
Negresa cu glazura de ciocolata si nuca de cocos
Se pun intr-o cratita,pe foc,margarina,laptele,zaharul,cacaoa si se dau in clocot.Se da deoparte si se lasa sa se raceasca. Cand s-a racit se adauga galbenusurile si se mixeaza.Dupa aceea se adauga praful de copt si faina in ploaie.Continuam sa mixam. Se bat albusurile spuma si se adauga la...
Piept de pui cu ciuperci champignons si ardei
Spalam pieptul de pui,il taiem cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline.Curatam ceapa,o taiem si o punem in tigaie,dupa ce s-a prajit putin pieptul de pui. Intre timp spalam ardeii si ii taiem mai mare.Spalam si ciupercile si le taiem felii.Ardeii si ciupercile le...
Vinete umplute
Spalati vinetele,taiati codita si le taiati in doua.Cu o lingurita scobiti miezul si lasati marginea circa 5mm.Presaratile cu sare,le intoarceti si le lasati sa se scurga apa. Curatati ceapa o tocati marunt si o puneti la calit intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline si usturoiul...
Spaghete cu ton si lamaie
Punem o oala cu apa si sare la fiert.Cand fierbe apa punem spaghetele la fiert. Intr-o tigaie punem ulei de masline si zeama de la lamaie si o punem pe foc.Punem tonul scurs si lasam 2-3 minute.Luam de pe foc. Tocam patrunjelul marunt.Scurgem pasta,punem tigaia pe foc,adaugam...
Supa crema de mazare cu crutoane ntegrale
Punem o oala cu ulei de masline la incins. Spalam prazul si taiem rondele numai partea alba,fara frunze.Punem la calit. Dupa ce s-a calit adaugam mazarea,crenguta de rozmarin si apa cat cuprinde nivelul mazarei.Mestecam si lasam sa fiarba 10-15 minute.(Cat este indicat pe punga de mazare)....
Clatite cu branza la cuptor
Pentru aluat aveti acelasi stil de preparare ca la reteta "Clatite cu Nutella": http://www.bucataras.ro/retete/clatite-cu-nutella-45079.html . Intr-un bol puneti,branza de vaci,smantana,zaharul,esentele si mestecati. Dupa ce ati facut toate clatitele,ungeti o tava cu putin ulei...
Snitele cu Fulgi de porumb
1.Intr-un recipient de plastic (sau aluminiu)punem carnea,o saram,piperam,praf de usturoi si iaurt.Aceasta o lasam la macerat pana cand veti face snitelele.(eu le-am pus cu o seara inainte) 2.Puneti o tigaie la incins cu ulei si intre timp puneti intr-un castron fulgi,pe care ii mai zdrobiti...
Tarta cu dovlecei
1. Punem o tigaie la incins cu putin ulei de masline.Taiem ceapa marunt si o punem la calit. 2. Spalam dovleceii,ii taiem cubulete (lasam o jumatate de dovleaca,care il punem pe deasupra taiat rondele) si ii punem la calit.Cand s-au prajit putin stingem focul si ii transferim intr-un bol sa se...
Clatite cu Nutella
Intr-un bol punem oua si le batem cu zahar si putina sare. Adaugam treptat laptele,apoi faina....iar lapte, iar faina....pana ajungeti la consistenta dorita. Incingeti o tigaie si ungeti cu putin ulei.Puneti aluat si incepeti sa faceti clatitele. Ungeti cu nutella doar pe o jumatate de...