Nuggets de pui sunt ca niste piftelute de piept de pui,dar mai bune,trecute prin pesmet si apoi prajite sau la cuptor.
Nuggets de piept de pui sunt un clasic american de fast-food:un fel de mancare foarte gustosi care ii vor incanta pe copii,dar si pe adulti mai mancaciosi.
1.Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi.Am tocat ceapa mai mare.Am taiat painea bucatele.Usturoiul l-am tocat mai marunt.
2.Intr-un robot puneti carnea,paine,ceapa,usturoiul,sos-ul de soia.mustarul,sare si le dam pe toate prin robot pana se amesteca bine pana devine ca o compozitie de piftelute.
3.Intr-un bol si cu ajutorul unui tel amestecam faina si laptele,adaugam oul si continuam sa mestecam.Am pus parmezan,o lingura de ulei de masline,mestecam.Potriviti de sare.
4.Incepeti sa ii modelati cu mainile umezite.Trebuie sa va iasa cam 30 de nuggets.
5.Incingeti o tigaie cu ulei de floarea soarelui.Cu ajutorul unei furculite bagati pe rand cate un nugget in compozitia obtinuta mai sus,apoi in pesmet si incepeti sa ii prajiti.
6.Cand s-au prajit ii scoateti pe servetele sa absoarba excesul de ulei.
Serviti nuggets pe pui inca calzi.
1
Puteti sa ii faceti si la cuptor,la 180° pentru 15-20 de minute,pana se rumenesc.
2
O data ce s-au racit puteti sa ii congelati si sa ii scoateti cand aveti nevoie,incalzindu-i in cuptor cald la 180° pentru cateva minute.
3
Puteti folosi si piept de curcan.
4
Daca nu aveti un robot puteti folosi o masina de tocat.