Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti

de Alina26 in Mancaruri cu carne, 20 Iun 2013 | 5147 vizualizari

 

Aveam in congelator un piept de curcan si nu stiam ce sa fac cu el.Avand in vedere ca nu facusem cam de mult piftelute.....m-am pus pe treaba.
Dar avand in vedere ca pietul de curcan e putin uscat si atos am adaugat si carnati proaspeti,ca piftelutele sa iasa putin mai moi, nu prea uscate.

 

INGREDIENTE

  • 800g piept de curcan
  • 500g carnati proaspeti
  • 6 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 1 ceasca de pesmet
  • 5 catei de usturoi
  • 5 fire de patrunjel
  • 5 fire de marar
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti:

1.Am tocat pieptul de curcan,am maruntit cu mana carnatii proaspeti,(puteti sa ii zdrobiti si cu o furculita)dupa ce i-am dat matul jos.

2.Am curatat cartofii pe care i-am dat prin robot si i-am stors.Am curatat si morcovul pe care l-am dat pe razatoarea mica.Am spalat mararul si patrunjelul si le-am tocat marunt.

3.Intr-un bol am pus carnea,cartofii pe care i-am stors,morcovul ras,usturoiul pisat,marar,patrunjel,oul,pesmet,sare si piper si am amestecat.

4.Am pus intr-o tigaie ulei de floarea-soarelui si am pus-o la incins.Am inceput sa fac piftelutele si le-am prajit la foc potrivit.

Serviti calde sau reci.Cu garnitura sau cu mustar.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftelute din piept de curcan si carnati proaspeti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Bya Ralu 1

21.06.2013, 10:09

bune

Romanita 1

26.04.2014, 19:50

Bravo Alinuta, dar cum stam cu denumirea ,,piftellute'' sau chiftelute? Mama mea Dumnezeu s'o ierte tot piftelute spunea, principalul este pentru ca sunt bune!

Alina26 1

29.04.2014, 14:34

Multumesc mult!!!!
Pai eu asa le spun: "piftelute" dar nu cred ca are vreo importanta... atata timp cat imi plac!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute in sos de mazare