Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

de Alina26 in Pastrav, 17 Iun 2013 | 11887 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc de pastrav rosu (300g)
  • 400 g sparanghel verde
  • condiment pentru peste
  • usturoi praf
  • sare
  • piper
  • Sos de lamaie:
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • 2 lg faina
  • 2 cesti de supa de legume
  • sare
  • 1/2 lg de zahar
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel:

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.

Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu sare, piper, usturoi praf, condimente pentru peste si punem cu pielea intai la prajit, acoperit cu un capac, timp de 7-8 minute, la foc potrivit. Dupa aceia il intoarcem si mai lasam 5-6 minute.

Sos de lamaie:

Punem la incins uleiul, dupa care adaugam faina si mestecam cu un tel. Punem zeama de lamaie si amestecam. Adaugam si supa de la sparanghel putina sare si zaharul, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasati doua minute.

Serviti pestele cu sosul de lamaie peste el.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Supa de sparanghel puneti in functie de cum va place...mai gros sau mai subtire.

2

Sare adaugati daca mai este nevoie,avand in vedere ca ati fiert sparanghelul si avea sare.

3

Puteti folosi si patrunjel congelat.

4

Pestele sta in tigaie la prajit,in functie de grosimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Păstrăv la grătar