Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel

de Alina26 in Pastrav, 17 Iun 2013 | 12060 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 buc de pastrav rosu (300g)
  • 400 g sparanghel verde
  • condiment pentru peste
  • usturoi praf
  • sare
  • piper
  • Sos de lamaie:
  • 3 lg ulei de masline
  • zeama de la o 1/2 lamaie
  • 2 lg faina
  • 2 cesti de supa de legume
  • sare
  • 1/2 lg de zahar
  • 4-5 fire de patrunjel verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel:

Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.

Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu sare, piper, usturoi praf, condimente pentru peste si punem cu pielea intai la prajit, acoperit cu un capac, timp de 7-8 minute, la foc potrivit. Dupa aceia il intoarcem si mai lasam 5-6 minute.

Sos de lamaie:

Punem la incins uleiul, dupa care adaugam faina si mestecam cu un tel. Punem zeama de lamaie si amestecam. Adaugam si supa de la sparanghel putina sare si zaharul, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasati doua minute.

Serviti pestele cu sosul de lamaie peste el.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Supa de sparanghel puneti in functie de cum va place...mai gros sau mai subtire.

2

Sare adaugati daca mai este nevoie,avand in vedere ca ati fiert sparanghelul si avea sare.

3

Puteti folosi si patrunjel congelat.

4

Pestele sta in tigaie la prajit,in functie de grosimea lui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav rosu cu sos de lamaie si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pastrav si ciupercute la gratar