Punem o oala pe foc cu apa si sare. Cand fierbe adaugam sparanghelul curatat si spalat. Lasam sa fiarba 5-6 minute. Ii scoatem cu o paleta si ii punem la scurs. Pastrati doua cesti de supa de sparanghel pentru sos.
Punem o tigaie antiaderenta la incalzit, spalam pestele, il condimentam cu sare, piper, usturoi praf, condimente pentru peste si punem cu pielea intai la prajit, acoperit cu un capac, timp de 7-8 minute, la foc potrivit. Dupa aceia il intoarcem si mai lasam 5-6 minute.
Sos de lamaie:
Punem la incins uleiul, dupa care adaugam faina si mestecam cu un tel. Punem zeama de lamaie si amestecam. Adaugam si supa de la sparanghel putina sare si zaharul, patrunjelul tocat si amestecam. Mai lasati doua minute.
Serviti pestele cu sosul de lamaie peste el.
Pofta buna!!
1
Supa de sparanghel puneti in functie de cum va place...mai gros sau mai subtire.
2
Sare adaugati daca mai este nevoie,avand in vedere ca ati fiert sparanghelul si avea sare.
3
Puteti folosi si patrunjel congelat.
4
Pestele sta in tigaie la prajit,in functie de grosimea lui.