Iepure cu sos de rosii

de lilik in Mancaruri cu carne, 4 Iul 2013 | 7925 vizualizari

 

Daca nu ati incercat inca carnea de iepure cu sos,acum este momentul...Eu pana acum cativa ani eram convinsa ca nu imi place iepurele,mai mult din mila cred,dar de cand l-am gustat s-a catarat in topul preferintelor mele culinare.Dar acum sa trecem la treaba...

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure de 1,200-1,400 kg portionat
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 tija de telina
  • 1 pahar vin alb
  • circa 30 gr unt
  • ulei de masline,sare,piper,2 foi de dafin
  • 700 ml passata de rosii
  • 1 cutie rosii cubulete
  • optional cativa cartofi
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu sos de rosii:

Spalati bucatile de carne si le uscati cu un prosop de hartie,apoi le puneti cu untul si 3-4 linguri de ulei de masline pe foc potrivit pana carnea se albeste si scade apa pe care o lasa.

Intre timp curatati legumele si le tocati marunt,apoi le puneti in cratita peste carne si le innabusiti impreuna cateva minute,dupa care stingeti cu vin alb.

Cand vinul s-a evaporat adaugati passata de rosii,cubuletele si subtiati cu putina apa sau supa vegetala,apoi lasati sa fiarba la foc mic pana carnea este fiarta si sosul a scazut.

In timpul fierberii adaugati sare,piper dupa gust si daca doriti puteti pune si 3-4 cartofi sa fiarba in sos(se pun 20-30 de minute inainte de a lua oala de pe foc).

10-15 minute inainte de a stinge focul adaugati 2 foi de dafin.

Cu sosul obtinut puteti pregati cate o portie de paste.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Iepure cu masline si sos de rosii