Blat:
Crema de ciocolata:
Pregatim crema:
1.Punem laptele le inclzit cu esenta de vanilie.Frecam zaharul cu galbenusurile,pana devine cremos,adaugam amidonul si treptat,treptat laptele cald mestecand cu un tel.
2.Punem compozitia obtinuta inapoi la foc mic,continuand sa mestecam pana se ingroasa.Luam de pe foc.Maruntim ciocolata si o adaugam peste crema si mestecam.Lasam sa se raceasca.
Pregatim blatul:
1.Batem galbenusurile cu zaharul,coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat,pana cand devine alb si cremos.Adaugam faina si amidonul,cernut,si continuam sa batem.
2.Batem albusurile cu putina sare si adaugam la compozitia obtinuta mestecand de jos in sus.
3.Incalziti cuptorul la 170°.Intindeti blatul intr-o tava de cuptor cu hartie de copt si dati la cuptor timp de 10-15 minute.
Montarea:
Cand ati scos blatul din cuptor,intindeti repede crema,adaugati ciresele si cipsurile de ciocolata,si cu ajutorul hartiei de copt incepeti sa rulati.
Lasati asa pana se raceste.
Ornati dupa placul fiecaruia.Eu l-am ornat cu frisca batuta si cirese.
Pofta buna!!!