Bezele cu cafea

de Alina26 in Dulciuri, 17 Iun 2013 | 8243 vizualizari

 

Aveam in frigider 5 albusuri....si m-am gandit sa fac bezele...ca de mult ca vroiam sa le fac..Prima tava le-am ars,dupa cum stiti,dar a doua mi-a iesit perfect.Au gust dulce amarui....cui nu-i plac prea dulci.Perfecte la o cafea :) :)

 

INGREDIENTE

  • 5 albusuri
  • 350 g zahar pudra
  • 2 lingurite de cafea solubila
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu cafea:

1.Ingingem cuptorul.Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul amestecat cu cafeaua,cate o lingura si continuam sa batem.

2.Continuam sa batem pana cand se obtine o spuma foarte tare.

3.Punem hartie de copt intr-o tava si cu ajutorul unui pos cu sprit facem forme de bezele.Dam la cuptor la foc foarte mic timp de 30-40 de minute.

Cat timp se fac aceste bezele,compozitia o dam la frigier.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

Este necesar sa folositi un recipient perfect curat; orice pata de grasime, de apa sau de galbenus impiedica formarea spumei.De preferat de sticla.

2

Inainte de a incepe prepararea bezelei, tineti ingredientele cateva ore la temperatura camerei. Albusurile reci nu fac prea multa spuma.

3

Alegeti un bol mare pentru batut albusurile - cu cat bolul este mai mare, cu atat mai mult aer va veni in contact cu albusurile, iar spuma se va intari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Bezele..