Turnam conserva de ton intr-un bol.
Taiem ceapa rondele si le punem peste ton.
Adaugam zeama de lamaie si sarea si amestecam.
Si gata e cina!
Servim cu paine prajita.
Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea.
Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda.
Luam de pe foc si adaugam...
Fructele spalate si curatate de codite se paseaza in blender.
Turnam intr-un bol laptele condensat si amestecam cu piureul de fructe.
Separat batem frisca spuma cu cele doua linguri de miere.
Amestecam usor cele doua compozitii si turnam in cutii cu capac pe care le dam la...
Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea.
Scoatem apoi carnea intr-un bol.
Taiem legumele felii si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul.
Cand ceapa capata o culoare...
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai...
Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald...
Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina.
Peste aluat intindem dulceata.
Si peste dulceata turnam umplutura de...
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min.
Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut.
Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam...
Taiem carnea de-a lungul in doua. Batem bine fiecare bucata de carne in parte pe ambele parti.
Tocam marunt ceapa, ardeiul, usturoiul si ierburile si le amestecam intr-un bol impreuna cu uleiul de masline, sare si piper.
Intidem compozitia obtinuta pe fiecare bucata de...
Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte.
Adaugam nuca, apoi treptat faina pana incorporam cam 300 gr. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu restul de faina pana obtinem...
Mai intai punem pe foc vasul cu apa.
Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.
Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus.
Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem...
Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si...
Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala.
Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 min. Turnam apoi peste ingredientele de mai sus.
Framantam cu mana adaugand ouale, restul de...
Spalam si taiem cartofii in patru sau in doua, in functie de marimea lor
Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram rozmarin, sare si piper
Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 30-40 min si cam atat. Asteptam sa se faca cartofii.
Merg de minune langa o...
Punem uleiul de masline intr-un bol mic in care adaugam apoi boia de ardei, sare, piper si verdeturile tocate marunt. Ungem fiecare bucata de carne cu acest sos, rulam apoi carnea si la capat infigem doua scobitoare. Ungem tava cu cateva picaturi de ulei de masline si asezam carnea....
De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final...
Pentru blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava:...
Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma.
Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade...
Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn.
Faina o amestecam cu praful de copt. Ciocolata o...
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele...
Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava...
Mai intai punem apa la fiert entru ciorba de cartofi. Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si le punem in apa clocotita. Lasam la fiert la foc mic pana sunt aproape fierte. Punem sare si piper dupa gust.
Adaugam cartofii taiati cubulete si mazarea...
Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute.
Adaugam uleiul si piersicile facute piure in blender cu cele 2 linguri de suc. Le incorporam folosind o spatula.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor.
Asezam...
Batem ouale intregi spuma folosind mixerul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 4-5 minute. Adaugam apa, uleiul si apoi cele 2 linguri de mac, folosind o spatula. La final, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de...
Spalam boabele de fasole si le lasam in apa de seara pana dimineata.
A doua zi incepem prin a pune fasolea singura la fiert.
Separat intr-un vas de 4-5 l punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam zarzavaturile taiate si kaizer-ul taiat bucati. Lasam la fiert la foc mic....
Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut.
Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete....
Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar.
Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa.
Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem...
Fierbem orezul in 2 l de apa si cand e aproape fiert scurgem de apa.
Intre timp calim ardeiul si prazul in uleiul de masline, adaugam orezul, sosul, apoi porumbul si lasam pe foc inca aprox 10 min. amestecand usor.
Adaugam sarea, piperul si verdeturile si luam de pe foc.
Cred ca v-am...
Punem drojdia la dospit in laptele caldut timp de 10 min.
Intr-un bol amestecam margarina si untura, adaugam oul batut, sarea si drojdia dospita. Incorporam apoi treptat faina pana nu mai putem sa amestecam cu lingura apoi o turnam pe plansa de lucru si framantam adaugand faina pana nu se mai...
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj.
Taiem marunt catrevetii, gogosarii si sunca si o amestecam cu pastele. Adaugam sare si piper dupa gust si incorporam maioneza.
Si avem o salata rapida si gustoasa.
Putem servi pe pat de ardei.
Pofta buna!
Salata de ton
Turnam conserva de ton intr-un bol. Taiem ceapa rondele si le punem peste ton. Adaugam zeama de lamaie si sarea si amestecam. Si gata e cina! Servim cu paine prajita.
Paprikas de pui
Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea. Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda. Luam de pe foc si adaugam...
Inghetata de capsuni
Fructele spalate si curatate de codite se paseaza in blender. Turnam intr-un bol laptele condensat si amestecam cu piureul de fructe. Separat batem frisca spuma cu cele doua linguri de miere. Amestecam usor cele doua compozitii si turnam in cutii cu capac pe care le dam la...
Piept de pui cu ghimbir si sos chili
Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea. Scoatem apoi carnea intr-un bol. Taiem legumele felii si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul. Cand ceapa capata o culoare...
Melcisori cu nuca
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus. Intr-un castron punem faina, zaharul, sarea, ouale batute, coaja de portocale si drojdia dospita timp de 10 min in lapte caldut. Amestecam bine toata ingredientele cu mana, adaugam margarina (untul) topita si framantam bine pana nu se mai...
Covrigi din faina mixta
Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald...
Prajitura Figaro
Pentru blat: batem ouale cu un tel, adaugam apoi pe rand zaharul, margarina topita la temperatura camerei si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Intindem aluatul intr-o tava unsa cu margarina. Peste aluat intindem dulceata. Si peste dulceata turnam umplutura de...
Cornuri cu nuca
Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia intr-o cana cu lapte caldut si o lingurita de zahar si lasam la dospit timp de aprox 10 min. Zaharul il amestecam cu restul de lapte caldut. Intr-un bol punem faina, sarea si cojile de portocala, apoi adaugam...
Rulada de porc
Taiem carnea de-a lungul in doua. Batem bine fiecare bucata de carne in parte pe ambele parti. Tocam marunt ceapa, ardeiul, usturoiul si ierburile si le amestecam intr-un bol impreuna cu uleiul de masline, sare si piper. Intidem compozitia obtinuta pe fiecare bucata de...
Biscuiti cu nuca
Mixam margarina, tinuta la temperatura camerei, cu zaharul apoi adaugam pe rand esenta de vanilie, sarea, bicarbonatul stins cu o lingura de lapte. Adaugam nuca, apoi treptat faina pana incorporam cam 300 gr. Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam cu restul de faina pana obtinem...
Ciorba de perisoare
Mai intai punem pe foc vasul cu apa. Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic. Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus. Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem...
Tort Padurea Neagra
Batem ouale intregi cu mixerul pana se deschid la culoare. Adaugam pe rand zaharul mixand in continuare, apoi, uleiul si laptele. Separat amestecam ingredientele solide: faina, cacaoa si praful de copt si adaugam treptat la compozitia lichida folosind o spatula. Turnam si cafeaua fierbinte si...
Gogosi cu glazura de ciocolata
Punem faina intr-un bol impreuna cu zaharul, zaharul vanilat, um pic de sare si coaja de portocala. Intr-o cana cu 100 ml lapte caldut punem drojdia si o lingurita de zahar si lasam la dospit 10-15 min. Turnam apoi peste ingredientele de mai sus. Framantam cu mana adaugand ouale, restul de...
Cartofi cu unt si rozmarin
Spalam si taiem cartofii in patru sau in doua, in functie de marimea lor Asezam cartofii in tava, turnam peste ei untul topit si presaram rozmarin, sare si piper Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 30-40 min si cam atat. Asteptam sa se faca cartofii. Merg de minune langa o...
Rulou din piept de porc
Punem uleiul de masline intr-un bol mic in care adaugam apoi boia de ardei, sare, piper si verdeturile tocate marunt. Ungem fiecare bucata de carne cu acest sos, rulam apoi carnea si la capat infigem doua scobitoare. Ungem tava cu cateva picaturi de ulei de masline si asezam carnea....
Prajitura cu mac si cafea
De facut e foarte simplu: separam albusurile de galbenusuri, batem spuma tare albusurile cu un varf de sare, de care mai mereu uit sa mentionez :). Adaugam apoi zaharul si mai mixam aprox 2- 3 minute, adaugam apoi pe rand galbenusurile, uleiul si apa mixand in continuare. Si la final...
Prajitura cu nuca de cocos
Pentru blat: batem albusurile spuma cu mixerul, adaugam zaharul si mai mixam 2-3 minute. Adaugam apoi pe rand mixand in continuare: galbenusurile, uleiul si laptele. La final incorporam folosind o spatula, faina amestecata cu nuca de cocos si praful de copt. Turnam in tava tapetata (tava:...
Prajitura cu nuca, ciocolata si rom
Batem albusurile spuma folosind mixerul. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile frecate cu praful de copt, uleiul si apa. Incorporam apoi faina si la final nuca folosind o spatula amestecand usor sa nu se lase spuma. Turnam intr-o tava tapetata si bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade...
Cuburi cu ciocolata si visine
Pentru inceput batem zdravan cu mixerul ouale intregi. Dupa vreo 5 minute adaugam si zaharul si mai mixam 2-3 minute. Gata cu mixerul! nu mai avem nevoie de el. Adaugam uleiul si cele 4 linguri de cafea folosind o spatula sau o lingura de lemn. Faina o amestecam cu praful de copt. Ciocolata o...
Cozonac cu nuca
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele...
Prajitura cu pere si crema cu nuci
Mixam ouale intregi pana se albesc. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam apoi, folosind o spatula, uleiul si perele facute piure in blender impreuna cu cele 2 linguri de suc. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Turnam trei sferturi din compozitie intr-o tava...
Ciorba de cartofi
Mai intai punem apa la fiert entru ciorba de cartofi. Curatam si spalam legumele. Taiem morcovii, pastarnacul, telina, ceapa si ardeiul si le punem in apa clocotita. Lasam la fiert la foc mic pana sunt aproape fierte. Punem sare si piper dupa gust. Adaugam cartofii taiati cubulete si mazarea...
Muffins cu piersici si ciocolata
Mixam ouale intregi pana se deschid la culoare. Adaugam zaharul si mai mixam cateva minute. Adaugam uleiul si piersicile facute piure in blender cu cele 2 linguri de suc. Le incorporam folosind o spatula. La final adaugam faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Asezam...
Prajitura cu mac si ciocolata
Batem ouale intregi spuma folosind mixerul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mai mixam 4-5 minute. Adaugam apa, uleiul si apoi cele 2 linguri de mac, folosind o spatula. La final, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt, amestecand usor. Turnam intr-o tava tapetata cu hartie de...
Ciorba de fasole boabe
Spalam boabele de fasole si le lasam in apa de seara pana dimineata. A doua zi incepem prin a pune fasolea singura la fiert. Separat intr-un vas de 4-5 l punem apa la fiert. Cand fierbe apa adaugam zarzavaturile taiate si kaizer-ul taiat bucati. Lasam la fiert la foc mic....
Paine alba pufoasa cu seminte de floarea soarelui
Mai intai punem drojdia la dospit in lapte caldut (luam din cantitatea de mai sus) cu o lingurita de zahar. Punem faina si sarea intr-un bol apoi turnam drojdia dospita si adaugam treptat apa si restul de lapte caldut. Framantam adaugand si uleiul pana nu se mai lipeste de degete....
Cornulete cu rahat
Mai intai punem drojdia la dospit in jumatate de cana de apa calduta cu o lingurita zahar. Amestecam intr-un bol margarina cu untura, zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam drojdia dospita si restul de apa. Apoi treptat incorporam faina pana obtinem un aluat pe care il intindem...
Orez cu legume
Fierbem orezul in 2 l de apa si cand e aproape fiert scurgem de apa. Intre timp calim ardeiul si prazul in uleiul de masline, adaugam orezul, sosul, apoi porumbul si lasam pe foc inca aprox 10 min. amestecand usor. Adaugam sarea, piperul si verdeturile si luam de pe foc. Cred ca v-am...
Inimioare sarate ♥
Punem drojdia la dospit in laptele caldut timp de 10 min. Intr-un bol amestecam margarina si untura, adaugam oul batut, sarea si drojdia dospita. Incorporam apoi treptat faina pana nu mai putem sa amestecam cu lingura apoi o turnam pe plansa de lucru si framantam adaugand faina pana nu se mai...
Salata de paste
Fierbem pastele dupa instructiunile de pe ambalaj. Taiem marunt catrevetii, gogosarii si sunca si o amestecam cu pastele. Adaugam sare si piper dupa gust si incorporam maioneza. Si avem o salata rapida si gustoasa. Putem servi pe pat de ardei. Pofta buna!