O mancare tarditionala ungureasca foarte populara la noi si foarte gustoasa
Avem nevoie de:
Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea.
Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda.
Luam de pe foc si adaugam cele doua lingurite de paprika. Umplem apoi vasul pe jumatate cu apa si punem inapoi pe foc. Cand fierbe apa adaugam carnea taiata. (am taiat pulpele in doua).
Lasam la fiert la foc mic, acoperit, cca 30-40 min. Adaugam sare si piper dupa gust.
Cand s-a fiert carnea adaugam dresatura. Amestecam cele doua linguri de faina cu lapte sau smantana., adaugam cateva linguri din tocanita fierbinte, amestecam si turnam in vas. Lasam sa mai dea o data in clocot, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului, adaugam apoi patrunjelul tocat si luam de pe foc.
Servim cald cu paine de casa sau cu mamaliguta.
Sa aveti pofta!