Covrigi din faina mixta

de T I M E A in Piine, 8 Mai 2012 | 4911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  100 gr faina de secara 
  • 100 gr faina neagra 
  • 300 gr faina alba tip 650 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • 1 lingurita sare 
  • 1 lingurita zahar 
  • 100 ml lapte 
  • 220 ml apa 
  • 3 linguri ulei 
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi din faina mixta:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu o lingurita de zahar. Cernem faina si o amestecam cu sarea. Turnam apoi drojdia dospita si framantam adaugand treptat apa calduta si uleiul. Framantam pana aluatul nu se mai lipeste de maini.

Lasam apoi la dospit, acoperit, la loc cald fara curenti de aer, aprox o ora sau pana isi dubleaza aluatul volumul.

Ungem masa de lucru cu putin ulei apoi rupem cu mana din aluat si formam suluri lungi din care formam covrigii. 'vezi poza de mai jos'

Asezam covrigii intr-o tava tapetata cu foaie de copt si mai lasam la dospit 20 min.

Ungem apoi covrigii cu apa sarata si presaram seminte de susan.

Dam la cuptorul incins la 180 grade timp de aprox 20 min.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi din faina mixta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Primii mei covrigi